Tjänsten Plocka och skanna införs på Prisma i Karleby


17.2.2023

Handelslaget KPO har öppnat den nya tjänsten Plocka och skanna för sina ägarkunder på Prisma i Karleby. Med tjänsten plockar kunden sina inköp direkt i inköpskassar och skannar produkterna själv redan medan kunden går runt i butiken. Slutligen betalar kunden inköpen med hjälp av en kvittoutskrift utan att gå via en kassa.

Tjänsten Plocka och skanna underlättar butiksbesöket särskilt när kunden har stora inköp på en gång. Kunden behöver inte rada upp och packa ner produkterna på nytt.

För att göra inköp via tjänsten behövs handskannrar och dessa är placerade vid entréerna på Prisma. På samma ställe finns också användarinstruktioner och personalen hjälper vid behov kunderna med att använda tjänsten. Kunden får tillgång till tjänsten genom att visa upp S-Förmånskort första gången hen tar en handskanner. För att kunna använda tjänsten ska du vara ägarkund och myndig.

”Tjänsten Plocka och skanna är ett efterlängtat tillskott i vårt tjänsteutbud. Handskannern sparar dig tid särskilt när du gör stora matinköp, eftersom du inte behöver vänta i en traditionell kassa, rada upp produkterna en för en på rullbandet och packa ner dem på nytt”, säger Prismadirektör Veli-Matti Haarala.

Bland Prisma-butikerna inom Handelslaget KPO erbjuds tjänsten Plocka och skanna på Prisma Hemstrand och Prisma Liselund i Vasa. Tjänsten kommer att införas i Jakobstad och Ylivieska i maj–juni.

Mer information:
Handelslaget KPO
Veli-Matti Haarala, Prismadirektör,