Renoveringen av Prisma Karleby är klar


27.6.2024

Under våren har Prisma Karleby genomgått en omfattande renovering och nu är den klar. Dagligvaruavdelningen har gjorts tydligare genom omorganiseringar och bruksvaruavdelningarna har fått nya, effektfulla produktpresentationer.

Butiken har fått ett nytt utseende enligt det nya Prisma-konceptet. Inredningen har förnyats och butiken har fått nya fräscha och moderna färger. Huvudgångarna har gjorts bredare vilket gör butiksbesöken smidigare, och avdelningarna har uppdaterats så att de utgör tydligare helheter. Dagligvaruavdelningen har fått mer utrymme och sortimentet har kunnat utökas. På frukt- och grönsaksavdelningen har Itsudemos sushidisk flyttats och den finns nu i anslutning till Mattorget. Informationsdisken har förnyats enligt det nya konceptet och S-Bankens kundtjänstställe har fått nya, moderna lokaler. Samtliga kassabord har bytts ut till nya och i vissa kassor finns nu justerbara, ergonomiska elektriska bord. Huvudkorridoren har fått ett nytt, modernt utseende. Samtliga kundvagnar i butiken har förnyats. De nya vagnarna rullar lätt och du kan välja en mindre eller större vagn beroende på hur mycket du ska shoppa.

Butikens digitala skärmar har förnyats och på hyllgavlarna finns numera skärmar som vägleder kunderna och underlättar shoppingen. Dessutom har hela butiken fått elektroniska prisetiketter, som gör prissättningen tydligare och även underlättar butiksmedarbetarnas arbete avsevärt. Avhämtningsstället för webbutiken för bruksvaror finns i huvudkorridoren, där kunderna kan hämta produkter beställda på Prisma.fi inom två timmar från beställning.

Vid renoveringen uppgraderades tekniken på Prisma med miljövänliga och energieffektiva lösningar och anläggningar. Energieffektiviteten har förbättrats bland annat genom att förnya alla kylmöbler. Prisma har fått en ny C02-kylanläggning och kylmöbler med dörrar samt ett effektivt värmeåtervinningssystem som gör det möjligt att dra nytta av kylsystemets kondensenergi för uppvärmning av byggnaden. Även den övriga hustekniken moderniseras. I fjol installerades solpaneler på Prismas tak, och vid soligt väder producerar dessa en stor del av den energi som butiken förbrukar.

På västra sidan av Prisma har nyligen en ABC-laddstation öppnat med 8 Type2-laddstationer för elbilar. I höst kompletteras ABC-lataus med en ABC-laddstation som erbjuder högeffektsladdning och denna öppnas i anslutning till ABC-automatstationen.

”Den föregående omfattande renoveringen av Prisma Karleby blev klar 2013. Renoveringen som precis har blivit klar är en genomgripande ansiktslyftning för Prisma. De förnyade, eleganta avdelningarna erbjuder helt nya upplevelser, till exempel är alla barnprodukter samlade på ett och samma område. Tack till våra kunder för visat tålamod under renoveringen!” säger Prismadirektör Veli-Matti Haarala.

Mer information:
Veli-Matti Haarala, Prismadirektör