Sokos återvänder till rötterna, till Köpcentrum Rewell


26.6.2023

Handelslaget KPO öppnar ett Sokos-varuhus i Köpcentrum Rewell i Vasa i H&M:s nuvarande lokaler. Varuhusbygget inleds i början av 2024 och varuhuset öppnar våren 2024.

”Sedan vi meddelade om att Sokos återvänder till Vasa centrum har det spekulerats i var exakt varuhuset kommer att ligga. Vi har glädjen att meddela att Sokos återvänder till rötterna. Varuhuset öppnar med andra ord på exakt samma plats där det en gång låg”, säger Kim Biskop, verkställande direktör för KPO.

I Rewell finns redan en Emotion-butik och i och med att Sokos öppnar kommer butikens tjänster att bli en del av Sokos-varuhuset, och samtidigt utökas försäljningen och sortimentet av kosmetikaprodukter. Personalen på Emotion Rewell övergår i Sokos tjänst och rekryteringen av nya medarbetare inleds under slutet av året.

Sokos är en varuhuskedja som i hela 71 års tid har erbjudit finländska konsumenter ett brett sortiment av produkter och tjänster inom skönhet, mode och heminredning. Sokos fokuserar på välkända varumärken samt på personlig och sakkunnig service. Den i år förnyade webbutiken sokos.fi är öppen 24/7.

Mer information:
Kim Biskop, verkställande direktör
Antti Paananen, branschdirektör, markethandel
Matti Laukka, ekonomidirektör, fastighetsverksamhet