S-market Sundom har öppnat


15.2.2024

Handelslaget KPO:s 34:e butik i S-market-kedjan öppnade i Sundom i Vasa torsdagen den 15.2.2024. S-market-butiken enligt det nya konceptet invigdes av Handelslaget KPO:s verkställande direktör Kim Biskop och Vasa stadsfullmäktiges ordförande Joakim Strand.

S-market med en yta på närmare tusen kvadratmeter erbjuder kunderna ett mångsidigt och brett sortiment. Butiken har två självbetjäningskassor där särskilt små inköp är snabba och smidiga. På butiksgården finns en ABC-automatstation och två laddningsplatser för elbilar. På gårdsområdet finns 130 parkeringsplatser.

”Det är en glädje att få öppna nya S-market Sundom som har varit under planering länge. Nya S-market är en mångsidig butik för kunderna i området. Här går det enkelt och smidigt att göra vardagsinköp”, säger Jarmo Palola, kedjedirektör för S-market och Sale inom KPO.

Modern butik och energisnåla lösningar

Energieffektivitet och miljövänlighet har styrt bygget. Butiken värms med bergvärme och vid uppvärmningen utnyttjas även kondensvärme från kylanläggningarna. På taket finns över 200 solpaneler som kommer att producera 10–15 procent av den energi som butiken behöver. Butikens kylsystem fungerar med miljövänlig koldioxid, och hela fastigheten och gårdsområdena får energieffektiv LED-belysning. Byggnadsentreprenör var WestGroup Oy Ab från Vasa och huvudprojekterare Oy Polyplan Ab från Vasa.

”Under de senaste åren har Handelslaget KPO investerat nästan 150 miljoner euro i Vasaregionen. Prisma Liselund, som var den största investeringen i KPO:s historia, blev klar för två år sedan och för närvarande pågår en omfattande renovering av Original Sokos Hotel Royal. Vi kommer att fortsätta att investera i vårt verksamhetsområde och stödja ekonomin, skapa arbetstillfällen och utveckla servicen i området”, säger Handelslaget KPO:s verkställande direktör Kim Biskop.

HANDELSLAGET KPO