Handelslaget KPO anställer igen mer än 1 200 sommarjobbare


5.1.2023

Handelslaget KPO kommer att erbjuda jobb för minst 1 200 sommararbetare den kommande sommaren. Hälften får anställning i längre sommarjobbsperioder och hälften i en tvåveckors betald praktik. De flesta sommaranställda arbetar inom kundtjänst, till exempel som säljare, servitörer och trafiktbutiksanställda. Sommarjobb finns brett tillgängliga runt hela KPO:s verksamhetsområde.

Ansvarsfull sommaranställning

Mer än 1 200 sommarjobb som erbjuds av KPO varje år är spridda över alla österbottniska landskap. Naturligtvis finns det flest jobb i regionerna Vasas, Karlebys, Jakobstads och Ylivieskas område.

”Det är bra att bo, arbeta och studera i Österbotten. Området utvecklas och växer, det finns mångsidiga jobb både hos oss och på andra ställen. Från oss på KPO är det möjligt att få den där allra första goda arbetslivserfarenheten”, säger verkställande direktör Kim Biskop.

”På KPO skolar man noggrant sina sommaranställda. Inlärningen på plats kompletteras med en centralt genomförd onlineskolning. Utöver det innehåller verktygslådan även ett ”träningspass”, med vilket de mest oerfarna medarbetarna bekantas med arbetslivets grundläggande färdigheter, säger personaldirektör Leif Lindberg.

”Efter att sommarjobbet upphör kan vi även erbjuda många en mer bestående anställning. Det finns till exempel möjlighet att jobba vidare vid sidan av studierna”, fortsätter Lindberg.

”KPO deltar även i år i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb. Unga som ännu inte är säkra på om de skulle passa bäst som försäljare, kock eller till och med servitör kan testa vilket jobb de passar för med hjälp av sommarjobbsspelet på Testaa mihin S-ryhmän kesätyöhön sopisit! | Oikotie Työpaikat

KPO:s sommarjobbansökning är öppen 9.1.-31.3.2023. Information gällande den möjliga Bekanta dig med arbetslivet och tjäna- sommarpraktiken kommer att meddelas senare under våren.

Handelslaget KPO är ett av Finlands största regionala handelslag och det enda moderbolaget till en miljardkoncern i sin region. KPO är verksamt i de ekonomiska regionerna Karleby, Vasa, Jakobstad och Ylivieska och bedriver, förutom marknadshandel, även bränslehandel, turist- och förplägnadsverksamhet samt bilhandel. I slutet av 2022 hade KPO mer än 2 000 proffs inom handel och service.