Nystedt Bilaffär företräder Toyota i Vasa


22.1.2024

Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Ab som ägs av Handelslaget KPO och Toyota Auto Finland har ingått ett avtal om att utvidga Nystedts Toyota-affärsverksamhet till Vasa från och med 1.4.2025. Toyota-affären kommer att byggas i Stenhaga på KPO:s tomt bredvid Automaa. Den nya affärens lokaler kommer delvis att finnas i den befintliga byggnaden och delvis i en ny utvidgad del på cirka 1 500 m2 som kommer att byggas i anslutning till den befintliga byggnaden. Automaas besiktning kommer att flytta på grund av utvidgningen och får nya lokaler på tomten. I övrigt fortsätter Automaa i de nuvarande lokalerna.

”Att få företräda Toyota i Vasa är en mycket positiv sak för Nystedt och KPO. Investeringen utvidgar Nystedts Toyota-tjänster till att täcka alla landskap i hela Österbotten och är en naturlig fortsättning på utvidgningen av hela KPO:s tjänsteutbud i Vasaregionen. Toyota är en av KPO:s långvariga samarbetspartner och i och med den här utvidgningen fördjupas samarbetet ytterligare”, säger Handelslaget KPO:s verkställande direktör Kim Biskop.

Byggarbetet av den nya affären inleds omedelbart med flytten av besiktningen och fortsätter med bygget av den utvidgade delen på våren. Samtidigt kommer grundläggande reparationer att utföras i den nuvarande bilaffärsbyggnaden. Automaas verksamhet fortsätter som vanligt under byggarbetet. Man strävar efter att minska eventuella störningar, så att det är så enkelt som möjligt att uträtta ärenden på tomten även under byggarbetet.

”Vi är mycket glada över att få Toyota-tjänsterna även till Vasa. Bilbranschen genomgår en stor omvälvning och vi tror starkt att Toyota även i framtiden kommer att vara en av de starkaste aktörerna på den föränderliga marknaden. Toyotas utmärkta produkter och omfattande tjänster svarar ypperligt på finska och österbottniska behov. Placeringen av Nystedt som granne till Automaa gör handelsplatsen till en ännu starkare koncentration för bilhandel, där våra kunder hittar alla bilrelaterade tjänster på samma gårdsplan”, berättar Matti Laukka, ekonomidirektör och branschdirektör för bilhandel inom Handelslaget KPO.

”Toyota-affären i Vasa kommer att erbjuda alla tjänster som bilförare behöver. Utöver nya Toyota-bilar erbjuder vi ett omfattande sortiment med begagnade bilar, service- och verkstadstjänster för alla behov samt däck- och reservdelstjänster. Vi väntar med spänning på att få presentera vårt nya bilhus för nuvarande och nya kunder i Vasaregionen”, säger Niklas Wingren, verkställande direktör för Nystedt Bilaffär.

Nystedt Bilaffär är ett bilhus med full service som företräder bilmärket Toyota. Nystedt verkar för närvarande i Ylivieska, Karleby och Jakobstad samt under namnet Maakunnan Auto i Seinäjoki och Kauhajoki.

Mer information
Kim Biskop, verkställande direktör för Handelslaget KPO
Matti Laukka, ekonomidirektör och branschdirektör för bilhandel inom Handelslaget KPO
Niklas Wingren, verkställande direktör för Nystedt Bilaffär