Laddstationer för elbilar till Handelslaget KPO:s Prismaenheter och ABC-stationer


29.5.2020

Laddstationer för elbilar till Handelslaget KPO:s Prismaenheter och ABC-stationer

Handelslaget KPO bygger tiotals laddstationer för kundernas elbilar i anslutning till sina verksamhetsställen. Man har redan öppnat laddstationer på parkeringsområdena vid Prisma Karleby, Vasa och Ylivieska. I Vasa är laddstationerna vid ABC Kiitokaari, ABC Hiekkasärkät i Kalajoki och Oravais ABC också i bruk. Under maj öppnas ännu laddstationer vid Prisma Jakobstad och ABC Heinolasvängen i Karleby. I Vasa har det funnit en laddstation i flera år vid ABC Kivihaka. Laddstationerna upprättas i samråd med Vasa Elektriska Ab.

ABC-stationerna har en snabbladdningsstation och två medelsnabba laddstationer. På parkeringsområdet vid Prisma Karleby och Vasa finns det en station för snabbladdning och sex medelsnabba laddstationer. Vid Prisma Ylivieska och Prisma Jakobstad finns det en snabbladdningsstation och fyra medelsnabba laddstationer. Det finns laddstationer för både elbilar och hybridbilar. Laddstationerna markeras med en skylt och med en markering i den aktuella parkeringsrutan.

”Elbilismen i sina olika former är starkt på kommande över hela Finland, också inom KPO:s verksamhetsområde.   Du kan bekvämt ladda elbilen samtidigt som du handlar, tar dig en kaffe eller äter en bit mat”, säger branschdirektör Antti Paananen, Handelslaget KPO.

”Vi vill skapa förutsättningar för den eldrivna trafikens utveckling, och här är KPO en mycket naturlig partner”, konstaterar Olli Arola, direktör för elhandeln vid Vasa Elektriska.