Sokos har återvänt till Vasa


11.4.2024

Handelslaget KPO öppnade Sokos i Vasa centrum torsdagen den 11 april 2024. Sokos-butiken enligt det nya konceptet öppnade i Köpcentrum Rewell på första våningen vid torget.

”Många har längtat efter att Sokos ska återvända till Vasa, och nu går denna önskan i uppfyllelse efter en paus på 27 år. Moderna Sokos är ett utmärkt komplement i Vasa och stärker stadskärnans livskraft och attraktionskraft. Vi har investerat totalt närmare 150 miljoner euro enbart i Vasa under de senaste åren. Genom våra investeringar vill vi stödja hela regionens och de österbottniska landskapens utveckling”, säger Kim Biskop, verkställande direktör för Handelslaget KPO.

Sokos Vaasas sortiment fokuserar på dam- och herrmode, skönhets- och kosmetikaprodukter samt heminredning. Butiken har enligt det nya Sokos-kedjekonceptet nya kundvänliga produktpresentationer bland annat på skönhetsavdelningen, där det finns hudvårdsprodukter och makeup i separata helheter och en sminkdisk. Hela butiken är försedd med digitala reklamskärmar. Dessutom har butiken tre självbetjäningskassor som gör inköpen snabba och smidiga.

”Vi vill erbjuda kunderna högklassiga produkter till lockande priser och även en modern kundupplevelse och bra service. Vårt mål är att Sokos ska nå ut inte enbart till kunder som redan känner till varumärket, utan även till yngre generationer som inte tidigare har upplevt Sokos i Vasa”, säger branschdirektör Antti Paananen.

På nya Sokos erbjuds kunderna service av drygt tio proffs på mode, skönhet och inredning. Personalen har deltagit i utbildningar och ansvarat för att plocka fram produkter och skapa produktpresentationer sedan början av februari. Vissa anställda är före detta anställda på Emotion och ungefär hälften är nya.

Mer information:

Kim Biskop, verkställande direktör, tfn 040 5770 821
Antti Paananen, branschdirektör, tfn 050 388 4016