Selma Pihlaja, Charlotta Sandkulla, Miika Nurmi och Jesper Kotajärvi är stipendiaterna för KPO:s Ungt löfte-stipendium


7.6.2023

Selma Pihlaja från Vasa, Charlotta Sandkulla från Nedervetil, Miika Nurmi från Vasa och Jesper Kotajärvi från Karleby mottog i år Handelslaget KPO:s Ungt löfte-stipender. KPO:s stipendium Ungt löfte är avsett för en person under 25 år eller en grupp som siktar på internationell toppnivå och är hemma från eller bor i KPO:s verksamhetsområde. Stipendiet kan sökas av någon som utövar idrott, vetenskap eller konst och som har tydliga mål och ambitioner med sitt utövande. Det sammanlagda stipendiebeloppet var i år 3 200 euro.

”I år fick vi rekordmånga ansökningar och nivån var totalt sett mycket hög. Vi gläder oss över antalet ansökningar, trots att det gjorde valet svårt. Många unga löften blev opremierade i år och vi önskar att de ansöker om stipendiet på nytt under de närmaste åren”, berättar verkställande direktör för Handelslaget KPO Kim Biskop.

Selma Pihlaja är en 16-årig brottare. Hon representerar som bäst idrottssällskapet Vaasan Voima-Veikot. Selma strävar efter att en dag vinna olympiskt guld. Selma har vunnit flera finska mästerskap för unga och Nordiska mästerskapet för unga år 2022.

Charlotta Sandkulla är en 19-årig släggkastare. I fjol valdes hon till de ungas världsmästerskap i Colombia och hon har också vunnit flera finska mästerskap. Charlottas mål är att delta i sommarolympiaden i Los Angeles år 2028.

Jesper Kotajärvi är en 15-årig ishockeyspelare från Karleby. Han har sedan 11-åring spelat i högre åldersklasser än sin egen. I fjol valdes han till bästa spelare på Pohjola-lägret och blev även vald till U16-landslaget. Inkommande säsong kommer han att övergå till att spela i Tappara.

Miika Nurmi är en 24-årig cykelorienterare som för tillfället studerar och tränar i Göteborg. Han har haft stor framgång både i hemlandet och i internationella tävlingar. Bland annat har han kommit på femte plats i VM.

Anvisningar för att söka stipendium: https://osuuskauppakpo.fi/sv/ungt-lofte/

Mer information: Kim Biskop

I bilden:  Charlotta Sandkulla, Selma Pihlaja och Miika Nurmi

Bild: Roni Lamberg