Selma Pihlaja, Charlotta Sandkulla, Miika Nurmi ja Jesper Kotajärvi KPO:n Nuori Lupaus -stipendien saajat


7.6.2023

Selma Pihlaja Vaasasta, Charlotta Sandkulla Alavetelistä, Miika Nurmi Vaasasta ja Jesper Kotajärvi Kokkolasta saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma oli tänä vuonna 3 200 euroa.

”Hakemuksia tuli tälle vuodelle ennätyksellinen määrä ja kokonaisuudessaan taso oli hyvin korkea. Olemme ilahtuneita hakemusten määrästä vaikkakin se teki valinnasta vaikeaa. Moni lupaava nuori jäi tänä vuonna palkitsematta ja toivommekin, että he hakevat stipendiä lähivuosina uudestaan” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Selma Pihlaja on 16-vuotias painija. Hän edustaa tällä hetkellä Vaasan Voima-Veikkoja. Hänen päätavoitteensa on voittaa jonain päivänä olympiakultaa. Selma on voittanut useita nuorten Suomen mestaruuksia ja hän voitti Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 2022.

Charlotta Sandkulla on 19-vuotias moukarinheittäjä. Viime vuonna hän tuli valituksi nuorten MM-kisoihin Kolumbiaan ja on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia. Charlotan tavoitteena on päästä Los Angelesin kesäolympialaisiin vuonna 2028.

Jesper Kotajärvi on 15-vuotias jääkiekkoilija Kokkolasta. Hän on pelannut ikäistään vanhempien kanssa jo 11-vuotiaasta lähtien. Viime vuonna hänet valittiin Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi ja tuli valituksi myös U16-maajoukkueeseen. Tulevaksi kaudeksi hän siirtyy pelaamaan Tapparaan.

Miika Nurmi on 24-vuotias pyöräsuunnistaja, joka opiskelee ja harjoittelee tällä hetkellä Göteborgissa. Hän on menestynyt erinomaisesti sekä kotimaassa että kansainvälisissä kilpailuissa. Saavuttaen mm. viidennen sijan MM-kilpailuissa.

Stipendin hakuohjeet ja stipendin aiemmin saaneet löytyvät osoitteesta: https://osuuskauppakpo.fi/nuori-lupaus/

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop

Kuvassa: Charlotta Sandkulla, Selma Pihlaja ja Miika Nurmi

Kuvaaja: Roni Lamberg