Prisma Liselund och Prisma Hemstrand får tjänsten Plocka och skanna


3.11.2022

Handelslaget KPO har öppnat den nya tjänsten Plocka och skanna för sina ägarkunder på Prisma Hemstrand och Prisma Liselund i Vasa. Med tjänsten plockar kunden sina inköp direkt i inköpskassar och skannar produkterna själv redan medan kunden går runt i butiken. Slutligen betalar kunden inköpen med hjälp av en kvittoutskrift utan att gå via en kassa.

Tjänsten Plocka och skanna underlättar butiksbesöket särskilt när kunden har stora inköp på en gång. Kunden behöver inte rada upp och packa ner produkterna på nytt.

För att göra inköp via tjänsten behövs handskannrar och dessa är placerade vid entréerna i Prisma-butikerna. På samma ställe finns också användarinstruktioner och personalen hjälper vid behov kunderna med att använda tjänsten. Kunden får tillgång till tjänsten genom att visa upp S-Förmånskort första gången hen tar en handskanner. Tjänsten kan enbart användas av ägarkunder som fyllt 18 år.

”Tjänsten Plocka och skanna har fått en fin start, vi har haft över hundra användare varje dag. Vi har haft tjänsten nu i ett par veckor och särskilt barnfamiljer har upplevt att tjänsten underlättar butiksbesöket”, säger Prismadirektör Markku Aspfors på Prisma Liselund.

I Handelslaget KPO:s Prisma-butiker i Karleby, Jakobstad och Ylivieska lanseras tjänsten under nästa år.

Mer information:

Handelslaget KPO

Prismadirektör Markku Aspfors