Nya restauranger i Original Sokos Hotel Royal i Vasa – smaker från det italienska köket och en ny typ av kebabkultur


4.9.2023

Tre nya restauranger öppnas i tornbyggnaden i Original Sokos Hotel Royal i februari 2024: Trattoria Puistikko, kebabrestaurang Babista samt Restaurant Royal. De nya restaurangerna utgör en del av den omfattande omvandling hotellet kommer att genomgå under perioden 2023–2025.

”Hotel Royal omvandlas nu till ett mångsidigt, livfullt och överraskande upplevelsecenter där både resenärer och stadsbor ska trivas. Våra nya restauranger kommer att stödja vår identitet ypperligt och tillför något nytt till Vasas redan rika restaurangkultur, förklarar Riku Asukas, MaRa-branchdirektör hos Handelslaget KPO.

”Tillsammans med hotellets lounge utgör restaurangerna en levande mötesplats mitt i hjärtat av Vasa. Genom att kombinera samtliga utrymmen skapar vi på Hotel Royals evenemangsvåning en högklassig miljö för evenemang för upp till 1 000 personer”, berättar Max Hellqvist, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Royal.

Det italienska kökets atmosfär och dofter

Atmosfären i Trattoria Puistikko, belägen invid Hovrättsesplanaden, är lockande och smakerna och atmosfären minnesvärda. ”Esplanadens grönskande och pulserande atmosfär, som är viktig för Vasa-borna, är precis rätt läge för en italienskinspirerad restaurang där man kan roa sig länge – i ett stort och glatt sällskap”, betonar Hellqvist.

Trattoria Puistikkos meny består av ett läckert urval av pastarätter, pizza, skickligt tillredda grillrätter, generösa risottoportioner och krispiga sallader. Köket fylls av doften av råvaror kända från det italienska köket – tomater, vitlök, salvia och olika ostar. Menyn kompletteras med ett högklassigt vinsortiment från den gamla kontinenten.

Restaurangen serverar också hela sällskap La Tavola Italiana, en middagsupplevelse som delas, och består av antipasti och olika huvudrätter. Trattoria Puistikko lämpar sig lika bra då man till exempel vill sticka sig in för ett glas vin och antipasti.

Babista anländer till Vasa – dags att ta kebaben på allvar!

S-gruppens nya restaurangkoncept Babista, som har fått utmärkt respons, skapar djärvt en ny typ av kebabkultur. Glöm snabbmat och pappersförpackningar, nu ges kebaben, med sin tusenåriga tradition, det värde den förtjänar.

Förutom förstklassiga kebab-rätter och ett noga utvalt urval av öl och viner lockar restaurangens vackra kärl och mysiga stämning dig att stanna i Babista längre än på de kebabställen du tidigare har besökt.

”Babistas interiör är verkligen färgstark och inbjudande. Genom att introducera den här typen av restaurangkoncept i hotellmiljön bjuder vi in stadsborna till ett hotell fyllt av energi och liv”, berättar hotelldirektör Max Hellqvist.

Hjärtat av restaurangen domineras av babistas med en passion för kebab, och som skapar rätter för alla sinnen. Förutom kebabkött av hög kvalitet serveras gästerna rikligt med färgglada grönsaker, färska örter och hemlagade såser. Kebabköttet finns som nötkötts-, kyckling- och vöner-varianter.

Restaurang Royal pulserar från tidig morgon till natt

Den färgglada och ljusa Restaurant Royal fungerar både som hotellets trivsamma frukostrestaurang och husets mångsidiga beställningsrestaurang. När solen går upp serveras en energigivande frukost, under dagen är det möteslunchernas tur. På kvällarna dukar Restaurant Royal upp till härliga middagar och avslappnade kvällar i enlighet med husets långa kulinariska tradition.

Loungen framför Restaurant Royal är husets dynamiska hjärta dygnet runt, inrett med soff- och bordsgrupper. En plats där kollegor samlas, där man tar en drink inför kvällen, träffar bekanta, avnjuter en bit mat eller jobbar på distans. De stora fönstren mot staden låter gästen både se och synas.
De nya rummen i tornbyggnaden i Original Sokos Hotel Royal, bastuavdelningen Huippu samt restaurang- och evenemangslokalerna kan nu bokas och står till gästernas förfogande från och med den 26.2.2024.

Mer information:

Max Hellqvist, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Royal, Vasa, tfn 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi

Riku Asukas, branschdirektör, Handelslaget KPO, tfn 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi

Original Sokos Hotel Royal, som står inför en omvandling under 2023–2025, är ett soligt och livfullt hotell i hjärtat av Vasa.
Utgångspunkten för uppdateringen av hotellet är att skapa ett av landets mest energieffektiva hotell, i den nordiska energihuvudstaden, vilket bland annat kommer att möjliggöras av geoenergi, egen solenergi och moderna tekniska lösningar.
När projektet är klart år 2025 kommer hotellet att ha över 260 rum, fyra restauranger, en evenemangsvåning och en bastuavdelning högst upp med utsikt över Vasa och takpool. En del av hotellet kommer att vara öppet under hela projektet.

https://www.sokoshotels.fi/sv/vasa/original-sokos-hotel-royal-vaasa