Uusia ravintoloita Vaasan Original Sokos Hotel Royaliin – tiedossa italialaisten keittiöiden tuulahduksia ja uudenlaista kebabkulttuuria


4.9.2023

Original Sokos Hotel Royalin tornirakennukseen avautuu helmikuussa 2024 kolme uutta ravintolaa: Trattoria Puistikko, kebabravintola Babista sekä Ravintola Royal. Uudet ravintolat ovat osa hotellin mittavaa, vuosina 2023–2025 toteutettavaa uudistustyötä.

”Hotelli Royalista luodaan nyt monipuolista, energistä ja yllätyksellistä elämyskeskusta, jossa viihtyvät niin matkailijat kuin kaupunkilaisetkin. Tulevat ravintolamme tukevat hyvin identiteettiämme ja tuovat uudenlaista tarjontaa Vaasan jo ennestään rikkaaseen ravintolakulttuuriin”, Osuuskauppa KPO:n matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Riku Asukas toteaa.

”Ravintolat muodostavat yhdessä hotellin Lounge-alueen kanssa eläväisen kohtaamispaikan aivan Vaasan ytimessä. Yhdistämällä kaikki tilat, tarjoaa hotelli Royalin tapahtumakerros laadukkaat puitteet jopa yli 1000 hengen tilaisuuksiin”, kertoo Original Sokos Hotel Royalin hotellinjohtaja Max Hellqvist.

Italialaisen keittiön tunnelmia ja tuoksuja

Hovioikeudenpuistikon laidalle sijoittuvan Trattoria Puistikon miljöö on houkutteleva, maut ja tunnelma mieleenpainuvia. ”Vaasalaisille tärkeän puistokadun vehreä ja sykkivä tunnelma on juuri sopiva italialaishenkiselle ravintolalle, jossa viihdytään pitkään –¬ isolla ja iloisella seurueella”, Hellqvist sanoo.

Trattoria Puistikon ruokalista on herkullinen kattaus pasta-annoksia, pizzoja, taidolla valmistettuja grilliruokia, runsaita risottoja sekä rapeita salaatteja. Keittiöstä tulvii Italian keittiöistä tuttujen raaka-aineiden, kuten tomaatin, valkosipulin, salvian ja erilaisten juustojen tuoksu. Menu täydentyy laadukkaalla vanhan mantereen viinivalikoimalla.

Ravintola tarjoilee myös La Tavola Italianaa, koko seurueen kesken jaettavaa illalliselämystä antipastoineen ja erilaisine pääruokineen. Yhtä lailla Trattoria Puistikko sopii piipahduksiin viinilasillisen ja antipastojen äärellä.

Babista saapuu Vaasaan – nyt on aika ottaa kebab tosissaan!

S-ryhmän uusi, erinomaista palautetta saanut ravintolakonsepti Babista luo rohkeasti uudenlaista kebabkulttuuria. Nyt unohdetaan pikaruoka ja paperikääreet, tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa tässä vallankumouksessa ansaitsemansa arvon.

Premium-kebabin ja huolella valitun olut- ja viinivalikoiman ohella kauniit astiat ja ravintolan viihtyisä miljöö houkuttelevat viihtymään Babistassa pidempään kuin mitä kebabpaikoissa on aiemmin totuttu. ”Babistan tila on todellakin värikäs ja kutsuva. Tuomalla tämäntyyppinen ravintolakonsepti hotellimiljööhön, kutsumme kaupunkilaiset energiaa ja elämää huokuvaan hotelliimme”, hotellinjohtaja Max Hellqvist toteaa.

Ravintolan sydämenä häärivät intohimoisesti kebabiin suhtautuvat babistat, joiden käsissä syntyy aisteja herätteleviä annoksia. Laadukkaan kebablihan ohella lautaselle asetellaan runsaasti värikkäitä kasviksia, tuoreita yrttejä ja itsetehtyjä kastikkeita. Kebablihaa löytyy niin naudanliha-, kana- kuin vöner- eli kasvisversionakin.

Ravintola Royal sykkii varhaisaamusta yön tunneille

Värikäs ja valoisa Ravintola Royal toimii sekä hotellin viihtyisänä aamiaisravintolana että talon moneen muuntuvana tilausravintolana. Auringon noustua tarjoillaan energisoiva aamiainen, päivällä on kokouslounaiden vuoro. Iltaisin Ravintola Royalin pöydät katetaan upeille illallisille ja rentoihin illanviettoihin talon pitkää kulinaristista perinnettä hyödyntäen.

Ravintola Royalin edustalla sijaitseva Lounge on talon 24/7 elämää sykkivä sydän sohva- ja pöytäryhmineen. Paikka, jonne kokoonnutaan kollegoiden kanssa, tullaan drinkille ennen illan menoja, pistäydytään tuttuja tapaamaan, napataan iltapalaa tai tullaan etätöihin. Kaupunkiin avautuvat isot ikkunat tarjoavat tilaisuuden niin nähdä kuin tulla nähdyksi.
Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen uudet huoneet, Huipun saunaosasto sekä ravintola- ja tapahtumatilat ovat nyt varattavissa, ja asiakkaiden käytössä 26.2.2024 alkaen.

Lisätiedot:

Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa

Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO

Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana.
Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja moderneilla teknologiaratkaisuilla.
Uudistuksen valmistuttua vuonna 2025 hotellissa on yli 260 huonetta, neljä ravintolaa, tapahtumakerros ja huipulla sijaitseva saunaosasto Vaasa-näkymineen ja kattouima-altaineen. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.

https://www.sokoshotels.fi/fi/vaasa/original-sokos-hotel-royal-vaasa