Handelslaget KPO anställer återigen över 1 200 sommarjobbare


9.1.2024

Handelslaget KPO kommer i sommar igen att sysselsätta 1 200 sommarjobbare, varav ungefär hälften har Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna-praktikplatser för unga i högstadie- och gymnasieåldern. Merparten av sommarjobbarna arbetar med kundservice, till exempel som försäljare, servitörer eller trafikbutiksmedarbetare. Sommarjobb erbjuds på många olika håll inom KPO:s verksamhetsområde.

De över 1 200 sommarjobb som KPO årligen erbjuder fördelas över alla de österbottniska landskapen. Flest jobb erbjuds visserligen i Vasa-, Karleby-, Jakobstads- och Ylivieskaregionen.

Över 10 000 sommarjobb under tio års tid

”KPO har i många år varit en av de största arbetsgivarna inte enbart i de österbottniska landskapen, utan även i hela Finland, oavsett om vi pratar om sommarjobbare eller fastanställda. Vi kan erbjuda många olika arbetsuppgifter, inom olika branscher runt om i vårt verksamhetsområde, för personer i olika åldrar. De över 1 200 sommarjobb som KPO årligen erbjuder fördelas över alla de österbottniska landskapen. Flest jobb erbjuds visserligen i Vasa-, Karleby-, Jakobstads- och Ylivieskaregionen”, säger Kim Biskop, verkställande direktör för Handelslaget KPO.

”Även om vi sysselsätter ett stort antal unga, tycker vi det är viktigt att erbjuda de unga positiva lärandeupplevelser och därför betonar vi vikten av att de unga får en gedigen introduktion och ett positivt bemötande. För många är handelsbranschen den första kontakten med arbetslivet”, säger Leif Lindberg, personaldirektör.

KPO:s sommarjobbsansökan pågår till 10.1.-31.3.2024. Ansökan om Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna-sommarpraktikplatser pågår 1.3–31.3.2024.

Handelslaget KPO är ett av de största regionhandelslagen i Finland och det enda moderbolaget i en koncern av miljardklass inom sitt område. KPO har verksamhet inom Karleby, Vasa, Jakobstads och Ylivieska ekonomiska region och driver förutom markethandel även bränslehandel, resebransch- och bespisningsverksamhet samt bilhandel. I slutet av 2023 sysselsatte KPO över 2 100 personer inom handels- och servicebranschen.

Mer information:
Kim Biskop, verkställande direktör
Leif Lindberg, personaldirektör