Osuuskauppa KPO palkkaa jälleen yli 1 200 kesätyöntekijää


9.1.2024

Osuuskauppa KPO työllistää jälleen tulevana kesänä 1200 kesätyöntekijää, joista noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja yläkoulu- ja lukioikäisille. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti ympäri KPO:n toimialuetta.

KPO vuosittain tarjoamat yli 1200 kesätyöpaikkaa jakautuvat ympäri kaikkia pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on toki tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla.

Yli 10 000 kesätyöpaikkaa kymmenen vuoden aikana

”KPO on ollut ei vain pohjalaismaakuntien vaan koko Suomen suurimpia työnantajia monen vuoden ajan, puhutaan sitten kesätyöntekijöistä tai vakituisesta henkilökunnasta. Meillä on tarjolla todella monipuolisesti erilaisia työtehtäviä eri toimialoilla ympäri toimialuettamme eri ikäisille. KPO vuosittain tarjoamat yli 1200 kesätyöpaikkaa jakautuvat ympäri kaikkia pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on toki tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla” Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop kertoo.

”Vaikka työllistämiemme määrä on suuri, pidämme tärkeänä tarjota nuorille myönteisiä oppimiskokemuksia ja siksi painotammekin nuoren perehdytyksen ja kohtaamisen tärkeyttä. Kaupan ala on usealle ensi kosketus työelämään” jatkaa henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

KPO:n kesätyöhaku on auki 10.1.-31.3.2024. Tutustu työelämään ja tienaa- kesäharjoittelupaikkojen haku on käynnissä 1.3.- 31.3.2024.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja ja alueensa ainoa miljardiluokan konsernin emoyritys. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2023 lopussa KPO työllisti yli 2 100 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg