Finlands första Rosso Pizza slog upp dörrarna i Prisma Hemstrand i Vasa


2.12.2021

Under de senaste veckorna har man förnyat utrymmen i Prisma Hemstrand, och i dag, 2.12, öppnades restaurangen Rosso Pizza, som vänder sig till alla vänner av goda pizzor. Den vill vara en del av människornas vardag, shopping, veckoslut, fester och allt däremellan. Man kan avhämta sin pizza eller avnjuta den i lokalen, dessutom kommer transportservicen att köra igång i början av år 2022.

Rosso Pizza har tre typer av pizzor: Rosso Klassiker, Rosso Rejäla och Rosso Pannpizzor. Rosso Klassiker känner många till sedan tidigare, medan Rosso Rejäla bjuder på nya smakkombinationer och fyllningar. ”Pannpizza har många frågat efter och önskat sedan länge. Efter det att coronapandemin slog till våren 2020 lagade vi pannpizzor för försäljning i Prisma Karleby och Vasa, och de blev mycket populära. Nu introducerar vi pannpizzan på nytt, och man kan hädanefter beställa dem vid vår restaurang i Prisma Hemstrand” säger Riku Asukas, branschdirektör Handelslaget KPO.

Rosso Pizza med sina 54 kundplatser kommer att sysselsätta 12–15 personer. Restaurangens interiör har planerats av Jaana Ekman vid Visionary Design Partners. ”Också om avhämtning och transport av pizzor är ett väsentligt inslag i restaurangkonceptet, tror jag att det framöver är många som vill avnjuta sin pizza på ort och ställe i den här stiliga och vackra restaurangen”, fortsätter Riku Asukas.

Pizza Hemstrand ska också få en Hesburger, som ska öppnas i början av år 2022.

Mer information:
Branschdirektör Riku Asukas