Fazer Bagare öppnat i Prisma Ylivieska


25.3.2021

Fazer har öppnat ett butiksbageri i Prisma Ylivieska. Vid Fazer Butiksbagerierna bakar Fazers egna bagare hantverksbröd från början, och allt mjöl som används är till 100 % inhemskt. Vid butiksbageriet i Prisma Ylivieska bakar man i kundernas åsyn utmed dagen, från måndag till lördag. På söndagen gräddar butik personalen ugnsfärska produkter till försäljning. Utom hantverksbröd bakar man vid bageriet också bulle för hand ända från början. Butiksbageriet sysselsätter fyra-fem personer på del- och heltid.

Bageriet erbjuder ett mångsidigt sortiment matbröd, söta bakverk och matiga produkter till såväl en hälsosam vardag som läckra veckoslutsdukningar. Utöver de egna bakverken finns det i sortimentet också produkter som bara gräddas på ort och ställe.

”Bröd och andra bageriprodukter är en viktig del av de flesta kundernas matinköp hos oss. Fazers Butiksbageri förbättrar väsentligt vårt utbud av ugnsfärska bageriprodukter”, säger Prismadirektören Marko Jylhä.

Bröd- och dryckavdelningarna i Prisma har förnyats under början av året. De fick en ny fräsch look med särskild tonvikt på exponeringen av produkterna. Samtidigt flyttades dryckavdelningen, och den ligger nu strax intill grönsaksavdelningen.

”Genom att flytta dryckavdelningen fick vi mer utrymme för dagligvaror och kunde därigenom utöka sortimentet och allt bättre anpassa det till våra kunders önskemål”, säger Jylhä.

Mer information:

Handelslaget KPO, Marko Jylhä, Prismadirektör