En kund som besökte Amarillo i Vasa tisdag 28 juli kan ha varit covid-19-smittobärare – de som var närvarande gör klokt i att ge akt på sina symptom


3.8.2020

En kund som besökte Amarillo i Vasa tisdag 28 juli klockan 19–21 har senare konstaterats vara infekterad av covid-19. Hen kan ha varit smittospridare under sitt besök i restaurangen.

– Vi fick veta om detta då den ledande överläkaren i Vasa med ansvar för smittosamma sjukdomar kontaktade oss, säger branschdirektör Riku Asukas. Verksamheten i Amarillo har bedrivits i enlighet med de gällande instruktionerna, och man har noggrant följt alla föreskrifter om hygien och säkerhet. Om personer som befunnit sig samtidigt i restaurangen får symptom,

ska de söka sig till infektionsjouren på Vasa centralsjukhus.

– Våra gästers och personalens säkerhet och hälsa är viktig för oss, och därför informerar utom Vasa sjukvårdsdistrikt givetvis också vi själva om detta.

Städningen och hygienen på våra hotell och restauranger är effektiviserad. Det här är en beklaglig påminnelse om att den exceptionella situationen som coronaviruset har förorsakat inte är över och att det är ytterst viktigt att var och en av oss noggrant följer föreskrifterna och instruktionerna om exempelvis handhygien och säkerhetsavstånd. Det som skett är en viktig påminnelse om att man inte ska röra sig bland folk om man har aldrig så lindriga symptom, och att var och en ska agera så ansvarsfullt som möjligt, fortsätter Riku Asukas.

 

Handelslaget KPO

Riku Asukas, branschdirektör