Efter över 11 000 kvällar tar legendariska Irish Pub O’Malley’s paus under renoveringen av hotellfastigheten – i maj öppnar The Alley Pub på Vasaesplanaden


15.4.2024

Renoveringsarbetena på Original Sokos Hotel Royal, som ägs av Handelslaget KPO, fortsätter i Central-byggnaden där omkring 130 hotellrum och en parkeringsanläggning kommer att byggas.

”På grund av den omfattande hotellrenoveringen i fastigheten tar legendariska Irish Pub O’Malley’s nu paus. Puben har berikat barlivet i Vasa så gott som utan avbrott sedan 1994 och är därför välkänd till och med i flera generationer. Den legendariska puben är öppen för sista gången den 30 april 2024, och efter valborg inleds en omfattande renovering av fastigheten och bygget av en parkeringsanläggning på tomten. Efter en liten ansiktslyftning skriver O’Malley’s vidare på sin historia när puben öppnar igen på samma bekanta adress, uppskattningsvis i slutet av 2025”, säger Riku Asukas, branschdirektör för resebransch- och bespisningsverksamheten inom Handelslaget KPO.

I början av maj öppnar den nya puben The Alley i nuvarande restaurang Butcher&Bankers lokaler. Butcher&Banker stänger efter valborg, den 2 maj. The Alley är en ny, avslappnad och lättsam pub i Vasa som har fått sitt namn från läget i hörnet av Saluhallsgränden och Vasaesplanaden 18.

The Alley är en ny mötesplats som hämtat inspiration från legendariska O’Malley’s. Puben erbjuder levande musik, välbekant personal och ett brett sortiment av drycker, precis som sin förebild O’Malley’s. The Alley kommer att vara ett ställe där trivseln inte beror på veckodagen, utan där alla dagar är en möjlighet att njuta av gott sällskap och trevlig stämning. The Alley som öppnar i maj önskar både gamla och nya gäster välkomna att skapa oförglömliga stunder och nya traditioner tillsammans. Puben är afterwork-träffarnas, bänkidrottens och helgfesternas nya hem. Varmt välkomna till The Alley – stället där bra stories får sin början.

Mer information:

Handelslaget KPO
Riku Asukas, branschdirektör, Handelslaget KPO, tfn 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi