Osuuskauppa KPO palkkaa 1 200 kesätyöntekijää ja muistaa ansioituneita opiskelijoita jakamalla 10 000 euroa stipendeinä


7.6.2024

Kesätyöhakemuksia Osuuskauppa KPO:lle tuli noin 4 000 kappaletta. KPO on työllistänyt jo useita vuosia keskimäärin 1 200 nuorta. Kuluvana kesänä kesätyöntekijöitä palkataan vähintään yhtä paljon, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoita on noin puolet. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä ympäri toimialuetta. Kesätyöntekijöiden joukossa on paljon ensi kertaa työelämään astuvia nuoria.

”Kesätyöntekijät ovat tärkeitä kesämme onnistumisen kannalta. Kesätyö osuuskaupassa on monelle nuorelle ensimmäinen laatuaan, minkä takia pyrimme satsaamaan erityisen paljon perehdytykseen ja positiiviseen työkokemukseen. Toivomme positiivisen kesätyökokemuksen lisäävän kiinnostusta työskennellä palvelualalla myös tulevaisuudessa” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

”KPO on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa myös tänä vuonna. Vastuullinen kesäduuni on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys. Haluamme KPO:lla jatkuvasti parantaa kesätyökokemusta ja tarjota kesätyöntekijöille hyvän vastaanoton työelämään. Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta saamme arvokasta tietoa nuorilta, siitä miten olemme onnistuneet mm. rekrytoinnin ja perehdytyksen suhteen” kertoo henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

KPO on ollut mukana Yrityskylä Pohjanmaan toiminnassa sen alkamisesta lähtien, vuodesta 2013. NYT Yrityskylästä Vaasassa löytyy Prisma ja Emotion myymälät joihin oppilaat pääsevät työskentelemään. Yrityskylä tarjoaa nuorille arvokkaan mahdollisuuden kokeilla työelämää turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä, valmistellen heitä tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Osuuskauppa KPO tukee vuosittain myös ansioituneita opiskelijoita. Vuoden 2024 aikana jaettavien stipendien yhteissumma on noin 10 000 euroa. Stipendit jaetaan pääasiassa KPO:n toiminta-alueen oppilaitosten kautta yläkouluissa ja lukioissa sekä kaupan- ja palvelualan oppilaitoksissa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja yli 1,1 miljardin euron myynnillään. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoitta market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. KPO työllistää yli 2 200 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg