KPO:n Kesärieha- kiertue liikuttaa lapsia ympäri pohjalaismaakuntia


28.6.2024

Suuren suosion viime kesänä kerännyt Osuuskauppa KPO:n Kesärieha- kiertue on käynnissä jälleen. Viime vuonna Kesärieha- kiertue liikutti liki 3 000 lasta ja tänä vuonna kiertue toteutuu puolet suurempana.

Ilmainen Kesärieha-kiertue on suunnattu perheille. Tapahtumassa on pomppulinnoja, kivaa yhdessä tekemistä Apsin ja Onnin kanssa, pientä naposteltavaa sekä vapaata liikuntaa.

Osuuskauppa KPO:n ja Keski-Pohjanmaan Liikunta ry Keplin yhteinen huoli lasten vähentyneestä liikunnasta synnytti lasten liikuntakonseptin, jonka tavoitteena on paitsi liikuttaa lapsia ja nuoria, myös löytää heille väyliä tarttua urheiluseurojen toimintaan. Kesärieha-kiertueen paikkakuntien KPO:n toimipaikoilla on hieno mahdollisuus tavoittaa oman alueensa lapsiperheet kutsumalla heidät mukaan liikkumaan yhdessä.

”Toiminta-alueen hyvinvointi on KPO:lle tärkeää ja lasten liikkumattomuus on ongelma myös täällä. KPO haluaa tarjota matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille, siksi järjestämme nämä avoimet ja veloituksettomat tapahtumat. Viime kesän Kesärieha-kiertue yllätti suosiollaan. Parhaimmillaan yhdessä tapahtumassa oli paikalla n. 800 lasta. Selvästikin tällaiselle tapahtumalle on tarvetta ja siksi toteutammekin tapahtumia tänä vuonna peräti 15 paikkakunnalla,” Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop kertoo.

”Olemme kiitollisia ja ylpeitä siitä, että KPO on halunnut ottaa alueellisen yhteiskuntavastuullisuuden teemakseen myös konkreettiset toimenpiteet liikkumisen kipinän sytyttämiseksi. Tämä jos joku on vahvaa alueellista tulevaisuustyötä. Yhdessä haluamme tarjota virikkeellisen ja innostavan ympäristön, jossa lapset yhdessä vanhempien kanssa pääsevät kokeilemaan erilaisia liikuntaleikkivälineitä ja toivomme, että mukaan tarttuu uutta intoa ja uusia ideoita myös vapaa-ajan liikuntaleikkeihin,” Keski-Pohjanmaan Liikunnan aluejohtaja Kalle Lassila sanoo.

Kesärieha-kiertueen tarkemmat paikkakunnat ja aikataulut löytyvät: KPO:n kesärieha – Osuuskauppa KPO

Lisätietoja:
Osuuskauppa KPO toimitusjohtaja Kim Biskop
Keski-Pohjanmaan Liikunnan aluejohtaja, Kalle Lassila