Tietoja KPO:sta, historiastamme ja hallinnostamme.

Pohjalaisten omistama

Suomen ensimmäiseksi alueosuuskaupaksi vuonna 1905 perustettu Osuuskauppa KPO on nykyisin yli 129 000 pohjalaisen asiakasomistajan omistama yritys, joka toimii Kokkolan, Pietarsaaren, Ylivieskan ja Vaasan talousalueilla. 118-vuotisen historiansa aikana KPO:n periaate on säilynyt ennallaan: se on perustettu tavallisten ihmisten omistamaksi ostospaikaksi.

KPO – ei vain lähimarketti

Vuosien varrella KPO:n toiminta on kasvanut ja monipuolistunut valtavasti. Tänä päivänä KPO:n kokonaisuus rakentuu niin Prismoista, S-marketeista ja Saleista kuin ABC-liikennemyymälöistä ja -polttonesteasemista, Emotion-kauneudenhoitoliikkeistä, Kodin Terra -rautakaupasta, Sokos-hotelleista, ravintoloista, autokaupoista, erikoisliikkeistä ja kiinteistötoiminnasta.

 

Tärkeitä lukuja:

  • 150 toimipaikkaa
  • Myynti 1 034,7 miljoonaa euroa*
  • 2070 työntekijää +1200 kesätyöntekijää*
  • 34,3 miljoonaa  euroa Bonusta, korkoa, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta asiakasomistajille *
  • Yli 115 miljoonan euron ostot yli 2400 pohjalaiselta yritykseltä *

* vuonna 2022

Asiakasomistajien eduksi

KPO:n palvelut ovat tarkoitettu asiakasomistajille ja heidän hyödyksi. KPO tuottaa palveluja asiakasomistajiensa muuttuviin tarpeisiin sekä palkitsee asiakasomistajiaan näiden käyttämisestä. KPO:n toiminnan taloudellinen menestys käytetään palveluverkoston kestävään kehittämiseen ja asiakasomistajien eduksi. Asiakasomistajana pääset hyötymään mm. KPO:n suoraan rahana palautuvista eduista; Bonuksesta, osuusmaksun korosta ja maksutapaedusta.

Uusimmat edut ja polttavimmat uutiset

Haluatko varmistaa, että saat tietoa parhaista eduistamme, uusista palveluistamme sekä ajankohtaisista asioista KPO:lla? Antamalla sähköisen markkinointiluvan pysyt ajan tasalla siitä, mitä omistamassasi yrityksessä tapahtuu.

PÄIVITÄ TIETOSI