Defibrillaattori jokaiseen Osuuskauppa KPO:n toimipaikkaan


14.6.2024

Osuuskauppa KPO on hankkinut lisää kymmeniä defibrillaattoreita eli sydäniskureita KPO:n marketeihin, liikenneasemille, ravintoloihin ja autokauppoihin ympäri pohjalaismaakuntia. Jatkossa kaikista kiinteistöistä, joissa on KPO:n liiketoimintaa, löytyy myös sydäniskuri äkillisten sairaskohtausten varalle. Laitteita tulee löytymään yhteensä 88 eri kiinteistöstä, joissa KPO:lla on toimintaa, kun lähiviikkoina viimeisetkin toimitukset saapuvat perille.

Sydäniskuri on kannettava laite, joka voi palauttaa normaalin sydämen rytmin antamalla sähköiskun sydämeen. Sydäniskurin käyttö on helppoa, sillä laite tunnistaa käyttäjän puolesta mahdollisen rytmihäiriön ja opastaa ensiavun antamisessa. Osuuskauppa KPO:n toimipaikoissa sydäniskurit on sijoitettu keskeisille paikoille, kuten kassojen tai eteisen läheisyyteen, josta ne ovat nopeasti saatavilla hätätilanteen sattuessa.

”Uusien laitteiden avulla parannamme asiointi- ja työturvallisuutta entisestään. Sydäniskurit on tarkoitettu kenen tahansa käyttöön apua tarvittaessa, ja niiden avulla voidaan mahdollisesti pelastaa henkiä. Asiakasvirtamme ovat suuria ja moni toimipaikoistamme sijaitsee taajamien ulkopuolella, jossa avun saaminen voi kestää”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO:n henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti SPR:n kanssa yhteistyössä järjestettävissä Turvapassi-koulutuksissa. Hätäensiapu-osioon kuuluu sydäniskurin käyttökoulutus. Tämän vuoden tavoite on, että 62 prosentilla KPO-konsernin henkilökunnasta on voimassa oleva hätäensiapupätevyys. Hätäensiavun lisäksi Turvapassikoulutukseen kuuluu uhkatilanne- ja paloturvallisuuskoulutus.

”Tällä hetkellä Turvapassi-koulutuksen on käynyt yli 1 000 KPO:n työntekijää. Koulutuksilla haluamme varmistaa, että henkilökunnalla on kattavasti monipuolinen ensiapuosaaminen. Ennalta kouluttautumalla ja varautumalla osataan ja uskalletaan tositilanteessa todennäköisemmin toimia. Vuosittain toimipaikoissamme sattuu muutamia tilanteita, joissa ensiaputaitoja tarvitaan”, Biskop jatkaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop