Prisma Liselund skapar 200 nya jobb i Vasa


24.9.2021

Det nya Prismacentret som slår upp dörrarna i början av år 2022 innebär 200 nya jobb i staden. Största delen av de nya jobben finns inom stormarknaden Prisma, men de olika KPO-restaurangerna, Emotion – specialaffären för skönhet- och S-bankens verksamhetsställe som öppnas i köpcentret behöver totalt tiotals anställda. De övriga företagen och stödfunktionerna i centret – städning, bevakning och underhåll – anställer totalt ett femtiotal personer.

”Prisma Liselund har sysselsatt ett drygt hundratal personer i Vasaregionen redan i byggskedet, och antalet ökar ju då centrumet slår upp dörrarna. De nya jobben i Vasaregionen innebär att totalantalet KPO-anställda kommer att öka med cirka 10 procent till närmare 1900 personer. I ett Finland där många branscher har brist på arbetskraft ser vi rekryteringen av ett så stort antal personer som en utmaning, som vi jobbar hårt på” säger Kim Biskop, vd Handelslaget KPO.

Utom till Prisma Liselund söker KPO ca 20 personer till andra marketenheter i Vasaregionen, och de nya restaurangerna Rosso Pizza och Hesburger som ska öppnas mot slutet av år 2021 i Prisma Hemstrand kommer att anställa ytterligare 20 personer.

Mer information:

Handelslaget KPO
Kim Biskop, verkställande direktör