Över 52 000 euro till österbottniska idrottsföreningar från KPO:s Supportrar-program


3.2.2021

Handelslaget KPO stöder klubbar och föreningar inom sitt verksamhetsområde bl.a. genom sitt program Supportrar, i vilket ägarkunderna i KPO genom sina inköp samlar pengar till sin favoritförening. År 2020 deltog 91 föreningar verksamma inom KPO:s verksamhetsområde; de stöddes med totalt över 52 000 euro. Föreningarna som aktivast utnyttjade programmet kunde kvittera ut tusentals euro i stöd för verksamheten.

”Vi stöder föreningar som verkar inom vårt verksamhetsområde och uppmuntrar folk att röra på sig. Idrott för barn och unga står oss särskilt nära om hjärtat. Programmet supportrar erbjuder våra ägarkunder ett bekvämt sätt att stödja sin favoritförening och dess verksamhet. Jag är nöjd över att vi coronapandemin till trots fick ett rekordstort antal aktiva österbottniska föreningar i programmet, och att vi också kunde betala ett rekordstort belopp i stöd till dem”, säger verkställande direktören Kim Biskop i Handelslaget KPO.

”Wasa Unique lyckades hösten 2020 avsevärt förbättra träningsförhållandena för sina gymnaster genom att hyra en separat träningslokal. Stödet som strömmade in via KPO:s supportrar utgjorde en viktig del av föreningens inkomster. Det här formatet för insamling av medel är populärt bland föräldrarna, som inte behöver satsa tid eller egna pengar”, säger Sari Saarikoski, Wasa Unique rf.

”Supportrar-verksamheten är ett smidigt och enkelt sätt att få pengar till föreningen. Med supporterstödet som vi får betalar vi bl.a. licenser för juniorverksamheten och kostnader för läger”, säger Isabel Aurén-Bäck, OK Botnia rf.

Mer information:

Kim Biskop, verkställande direktör