KPO delar ut nästan 50 procent mera till sina ägarkunder


15.5.2020

På sitt möte den 14 maj godkände Handelslaget KPO:s fullmäktige styrelsens förslag enligt vilket KPO till sina medlemmar ska betala dels en ränta på 5 procent på andelskapitalet, dels en överskottsåterbäring på 1 procent på de bonusinköp som har gjorts hos Handelslaget KPO. Detta betyder sammanlagt ungefär 5,1 miljoner euro.

Över 120 000 ägarkunder kommer att få ränta och överskottsåterbäring. Summorna betalas in på S-Kontona 25.5.2020. Räntan betalas till de av KPO:s ägarkunder vilkas andelsinsats var betald till fullt belopp 31.12.2019. Ytterligare krävs att medlemskapet fortsätter när räntan betalas ut. Överskottsåterbäringen betalas till KPO:s alla ägarkundshushåll som under år 2019 har gjort bonusinköp hos KPO och som fortfarande är medlemmar när återbäringen utbetalas.

”I och med fullmäktiges beslut blir medlemmarna som handlar hos oss allt bättre belönade. I dessa tider är det helt säkert ett välkommet tillskott till våra ägarkunders hushållskassa. Jag tror att beloppet som KPO delar ut till österbottningarna – över 5 miljoner euro – verkar som en vitaminspruta på de österbottniska landskapens ekonomi” säger verkställande direktören Kim Biskop.

Utöver räntan och överskottsåterbäringen betalade KPO under år 2019 sammanlagt 21,7 miljoner euro i bonus och betalningssättsförmån.

 

HANDELSLAGET KPO

Närmare information:

Kim Biskop
verkställande direktör