Handelslaget KPO sysselsätter även 700 unga också i år


1.6.2020

Handelslaget KPO sysselsätter även 700 unga också i år

Handelslaget KPO anställer även 700 sommarjobbare och belönar meriterade studerande genom att dela ut över 10 000 euro i stipendier.

Handelslaget KPO har under de senaste åren sysselsatt ca 1 200 unga. I sommar kan vi erbjuda sommarjobb åt närmare 700 unga, av vilka nästan hälften är sommarpraktikanter på praoperioder och Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna för högstadie- och gymnasieelever. Största delen av de sommaranställda arbetar inom kundbetjäning som expediter, servitörer och vid trafikbutiker.

”Vi är ändå stolta över att vi, de exceptionella tiderna till trots, kan erbjuda en stor mängd unga sommaranställning. Coronapandemin har påverkat affärsverksamheten särskilt inom resebransch- och förplägnadsverksamheten och trafikbutiksverksamheten. Vi kunde undvika permitteringar genom att erbjuda alla arbete vid våra marketenheter. Detta bidrar till att vi behöver färre sommaranställda i år”, säger verkställande direktören, Kim Biskop.

”Läget rörande sommarjobb kommer att variera under sommaren. Det kan hända att vi ännu i juni och juli kontaktar personer som har sökt sommarjobb hos oss”, säger KPO:s personaldirektör Leif Lindberg.

Handelslaget KPO stöder också årligen meriterade studerande. Totalbeloppet av stipendierna som delas ut år 2020 är över 10 000 euro. Stipendierna delas i regel ut inom KPO:s verksamhetsområde i högstadier, gymnasier och läroanstalter inom handels- och servicebranschen.

Handelslaget KPO är ett av de största regionhandelslagen i Finland. KPO är verksamt inom de ekonomiska regionerna Ylivieska, Karleby, Jakobstad och Vasa och idkar utom markethandel även bränslehandel, turist- och bespisningsverksamhet samt bilhandel. Vid slutet av år 2019 sysselsatte KPO 1 700 proffs inom handels- och servicebranschen.