Handelslaget KPO sysselsätter 1 200 unga även i sommar


24.6.2021

Handelslaget KPO anställer 1200 sommarjobbare och uppmärksammar meriterade studerande genom att dela ut över 13 000 euro som stipendier

Handelslaget KPO har under de senaste åren anställt i genomsnitt ca 1 200 unga. I sommar kan handelslaget åter erbjuda sommarjobb åt 1 200 unga, av vilka cirka hälften är högstadieelever och gymnasister som sommarpraktiserar i programmet ”Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna”. Största delen av de sommaranställda arbetar inom kundbetjäning som expediter, servitörer och vid trafikbutiker.

”Som arbetsgivare är KPO inte bara störst i de österbottniska landskapen utan en av de största i hela landet, och för många unga deras första kontakt med arbetslivet. Också om coronapandemin förstörde chanserna till sommarjobb för många, kunde vi ändå sysselsätta hela 700 unga. Jag är verkligen nöjd över att vi i år kunde nå tidigare års nivå vad gäller antalet sommarjobbare”, säger Kim Biskop, vd Handelslaget KPO.

”Många tänker inte på att de i de österbottniska landskapen verksamma företagen som sysselsätter över 1 000 personer kan räknas på ena handens fingrar, och de som sysselsätter 1 200 sommarjobbare är ännu färre. Vi på KPO tycker det är viktigt att erbjuda unga positiva första erfarenheter av arbetslivet och omsorgsfull introduktion i arbetslivet”, fortsätter Biskop.

Handelslaget KPO stöder också varje år meriterade studerande. Totalbeloppet av stipendierna som delas ut år 2021 är över 13 000 euro. Stipendierna delas ut främst genom läroanstalterna i KPO:s verksamhetsområde i högstadier, gymnasier samt läroanstalter för handel och servicebranschen.

Handelslaget KPO är ett av de största regionhandelslagen i Finland. KPO är verksamt inom de ekonomiska regionerna Ylivieska, Karleby, Jakobstad och Vasa och idkar utom markethandel även bränslehandel, resebransch- och förplägnadsverksamhet samt bilhandel. Vid slutet av år 2020 sysselsatte KPO 1 700 proffs inom handels- och servicebranschen.

Mer information:
Verkställande direktören Kim Biskop
Personaldirektör Leif Lindberg