Tuomo Himangalle KPO:n Nuori Lupaus stipendi


19.6.2012

Kalajoen Junkkareita edustava pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka on valittu tämän vuoden Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus -stipendin saajaksi. Stipendin suuruus on 1 000 euroa. "Osuuskauppa KPO haluaa tukea oman alueensa lahjakkaita, kansainväliselle huipulle tähtääviä urheilun, taiteen tai tieteen lahjakkuuksia. Tuomo Himanka tavoittelee menestystä neljän vuoden kuluttua Rio de Janeiron paraolympialaisissa ja on näin ollen erinomainen Nuori Lupaus", kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine.

19 -vuotias Himanka on noussut oman lajinsa kansalliseen ja kansainväliseen kärkeen omassa erityislajissaan pyörätuolikelauksessa varsin nopeasti. Viime vuonna hän voitti nuorten MM-kisoissa Dubaissa kultaa 100 metrin pyörätuolikelauksessa ja pronssia 200 metrin matkalla. Lisäksi Tuomo edusti Suomea Helsingin Olympiastadionilla käydyssä Suomi-Ruotsi yleisurheilumaaottelussa ja voitti yhteensä 3 SM-kultaa.

Osuuskauppa KPO:lla on nuorille toimialueen lupauksille suunnattu stipendijärjestelmä. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toimialueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendin ovat saaneet aiemmin balettitanssija Minna Somero, kilpatanssija Jani Neulaniemi, alppihiihtäjä Tii-Maria Romar ja hiihtäjä Kalle Lassila.

Stipendin hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.s-kanava.fi/kpo