Sofia Ketolalle ja Nathalie Blomqvistille KPO:n Nuori Lupaus -stipendit


14.6.2018

Sofia Ketola Mustasaaresta ja Nathalie Blomqvist Pedersörestä saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma on 2.000 euroa.

”Hakemuksia tuli tänäkin vuonna paljon ja valinta oli jälleen vaikea”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Sofia Ketola on 16-vuotias jousiampuja, joka edustaa Vaasan Diana-57 -jousiammuntaseuraa. Sofia ampuu sekä tauluammuntaa että maastoammuntaa. Nuorella urheilijalla on saavutuksenaan jo IFAA:n maailmanmestaruus ja sisämatkoilla 7 maailmanennätystä.

Nathalie Blomqvist on 17-vuotias yleisurheilija, joka edustaa IK Falkenia. Nathalie on keskimatkan juoksija, jonka kuluvan kauden päätavoitteena on nuorten EM-kisat Unkarissa. Nathalie on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia molemmilla päämatkoillaan 800 m ja 1 500 m juoksussa.

Stipendin ovat saaneet aiemmin:
yhdistetyn urheilija Otto Niittykoski Vaasasta
suunnistaja Karoliina Ukskoski Perhosta
yleisurheilija Katri Mustola Kalajoelta
hiihtäjä Emelie Svenlin Kruunupyystä
suunnistajat Anu ja Satu Tuomisto Vaasasta
keilaaja Teemu Putkisto Ylivieskasta
jalkapalloilija Olga Ahtinen Kokkolasta
suunnistaja Kirsi Nurmi Vaasasta
pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Kalajoelta
balettitanssija Minna Somero Kokkolasta
kilpatanssija Jani Neulaniemi Vaasasta
alppihiihtäjä Tii-Maria Romar Vaasasta
hiihtäjä Kalle Lassila Vetelistä