S-market Kaustinen harjakorkeudessa


24.5.2024

S-market Kaustisen rakentaminen on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2023 ja harjannostajaisia vietettiin perjantaina 24.5. Uuden konseptin mukainen S-market valmistuu samalle tontille nykyisen myymälän kanssa. Vanha kiinteistö on teknisesti käyttöikänsä päässä, eikä uudistaminen olisi ollut järkevää. Vanha myymälärakennus puretaan pois uuden avauduttua.

Uusi S-market on edeltäjäänsä hieman suurempi ja on suurimpia KPO:n S-market myymälöitä. Myymälän palvelutarjontaa tulee täydentämään kiinteistöön vuokralle muuttava Alko. S-marketin pihassa oleva ABC-polttoainepiste uudistetaan ja tontille rakennetaan lisäksi ABC CarWash. Parkkialue tulee selkiytymään ja parkkialueelle asennetaan sähköautojen teholatausasema, ABC-lataus.

”Uusi myymälä turvaa nykyaikaiset ja kehittyvät kauppapalvelut päivittäistavaran ja polttoaineen osalta pitkälle tulevaisuuteen” kertoo Osuuskauppa KPO:n S-market ja Sale ketjujohtaja Jarmo Palola.

Energiatehokkuus ja ympäristöasioiden huomioon ottaminen ovat osa KPO:n jokapäiväistä toimintaa ja rakentamista. Investoinneissa tähdätään aina pitkäikäisiin ja kestäviin elinkaariratkaisuihin. Myymälän lämmitysmuodoksi tulee kalliolämpö ja lämmityksessä hyödynnetään myös kylmälaitteiden lauhdelämpö. Katolle tulee lähes 400 aurinkopaneelia, jotka tulevat tuottamaan n.18 % myymälän tarvitsemasta energiasta. Aurinkosähkö tulee kattamaan noin puolet kylmälaitteiden kuluttamasta sähköenergiasta vuositasolla. Myymälän kylmäjärjestelmä toimii ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla ja koko kiinteistö sekä piha-alueet valaistaan energiatehokkaalla LED-valaistuksella.

Uuden S-market liikekeskuksen rakentaminen työllistää paljon paikallisia ja alueellisia toimijoita. Rakennusurakoitsijana toimii Rakennus-Korpela Oy Vetelistä ja pääsuunnittelijana Oy Polyplan Ab Vaasasta.

OSUUSKAUPPA KPO

Lisätietoja:

Jarmo Palola, S-market ja Sale ketjujohtaja