Prisma-projekti Ylivieskassa käynnistyy


11.11.2009

Valmisteilla ollut Prisma-hanke Ylivieskassa etenee. Savarin alueen kaavaan liittyvät valitukset on vedetty pois, mikä mahdollistaa rakennusprojektin käynnistämisen. KPO:n hallitus on tehnyt Prisma Ylivieskaa koskien tarvittavat investointipäätökset. Rakennuslupahakemus tullaan jättämään kaupungille tänään.

”Olemme iloisia, että alueen asemakaavaan liittyvät kysymykset on saatu ratkaistua ja pääsemme paljon positiivista palautetta saaneen hankkeen kanssa liikkeelle. Aikataulu on kuitenkin venynyt sen verran, että tavoiteltu avausajankohta siirtyy kevääseen 2011”, toteaa toimitusjohtaja Arttu Laine.

Suunnitellun Prisman kokonaispinta-ala on noin 16 000 neliömetriä ja investoinnin kokonaisarvo sisältäen myymäläkalusteet ylittää 20 miljoonaa euroa. Prismaan tulee myös vuokratiloja täydentävälle palvelutarjonnalle. Rakentamisvaiheessa projekti työllistää noin 100 henkilöä. Avautuessaan Prisma Ylivieska työllistää 80 henkilöä. Tämän lisäksi Prisman etumyymälätiloihin tulevat vuokralaiset tarjoavat uusia työpaikkoja.

KPO uskoo Ylivieskan ja ympäröivän talousalueen positiiviseen kehitykseen taloustilanteesta huolimatta. ”Talousalueen väestöpohja on hyvä ja kaupan kehitysnäkymät edelleenkin positiiviset. Olemme kiinnostuneita kehittämään asiakasomistajien palveluja erityisesti käyttötavarakaupassa ja siksi tulevan Prisman neliöistä suurin osa tulee käyttötavarakaupalle”, Laine kertoo.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Arttu Laine