Maksuttomia Ässäkokki-kursseja lapsille Kokkolassa


12.5.2017

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Osuuskauppa KPO:n toiminta-alueelle kursseja järjestetään Kokkolassa kesäkuusta alkaen.

Kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja S-ryhmän yhteistä käsialaa.
Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon KPO:n ruokakaupat ovat opastaneet asiakkaitaan yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan.

”Haluamme puhua suomalaisesta ruoasta eteenpäin katsoen ja ylpeydellä.  Lapsissa on suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuus. Nuorena opitut fiksun kuluttamisen ja kekseliään ruoanlaiton perustaidot kantavat pitkälle aikuisuuteen” kertoo Osuuskauppa KPO:n viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Mikko Keskinen.

Kokataan yhdessä

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

”Monilla aikuisilla on mukavia muistoja Marttojen pikkukokkikursseilta. Tekeminen ja oppiminen on tavoitteena myös Marttojen Ässäkokki-kursseilla, joilla halutaan synnyttää kiinnostus ruoanlaittamista kohtaan jo varhaislapsuudessa” Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Tuija Biskop innostaa.

Ässäkokki-kursseja järjestetään yli 100, Helsingistä Rovaniemelle. Kokkolassa kursseja järjestetään neljä, joista kaksi kesäkuussa ja kaksi elokuussa 2017. Kursseille ilmoittaudutaan puhelimitse 06-831 3127 (arkisin klo 9-14) tai sähköpostitse rauni.lampela@martat.fi

Koska kaikki halukkaat eivät kursseille välttämättä mahdu, Yhteishyvä tekee Marttaliiton kanssa Ässäkokki-videokurssin. Se löytyy kesäkuun puoliväliin mennessä osoitteesta yhteishyva.fi/assakokit.