Tutustu työelämään ja tienaa -haku on avoinna 1.–31.3.

Osuuskauppa KPO tarjoaa peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja TUVA- sekä TELMA-koulutukseen osallistuville mahdollisuuden tutustua työelämään Osuuskauppa KPO:n eri toimipaikoissa kaksi viikkoa kestävän Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelun kautta.

Haku toteutetaan lomakkeella, jonka voit tulostaa alta tai noutaa KPO:n toimipaikasta ja palauttaa siihen toimipaikkaan, johon haluaisit päästä harjoitteluun.

Palautathan lomakkeen mahdollisimman pian, sillä aloitamme hakemusten käsittelyn ja saatamme tehdä valintoja jo hakuaikana. Olemme yhteydessä kesäharjoitteluun valittuihin 30.4. mennessä.

Hakuaika on 1.–31.3.2024.

Mikä Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu on?

  • Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille sekä TUVA- ja TELMA-koulutukseen osallistuville nuorille. Huomioithan, että ammattiin opiskelevat nuoret eivät voi tulla valituksi kesäharjoitteluun.
  • Kesäharjoittelun piiriin kuuluvat ne 14–17 -vuotiaat koululaiset, jotka aikaisemmin eivät ole olleet työssä kaupan alan (Prisma, S-market, Sale, Emotion, ABC) ja matkailu- ja ravitsemisalan (ravintolat, hotellit) ammateissa, lukuun ottamatta mahdollisia aikaisempia koulun TET- tutustumisjaksoja.
  • Koululaisella voi olla saman ammatin tutustumisjaksoja vain yksi. Viime kesänä ollut harjoittelija voi hakea tänä kesänä uudelleen vain, jos on kyse eri alan ammatista. Esim. viime kesänä ravintolassa (MaRa-ala) ollut nuori voi hakea tänä kesänä kaupan alan toimipaikkaan.
  • Kaksi viikkoa (kymmenen työpäivää) kestävän kesäharjoitteluohjelman mukainen työsuhde voidaan sijoittaa 1.6.–31.8.2024 väliselle ajalle.
  • Koululaisen työpäivän pituus voi olla enintään 6 tuntia ja sen pitää sijoittua 8.00–18.00 väliselle ajalle. Jos koululainen sairastuu kesäharjoittelujakson aikana, työnantaja voi tarjota mahdollisuutta suorittaa harjoittelujakso loppuun myöhemmin.
  • Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan kertakaikkisena palkkana 395 euroa vuonna 2024. Kertakaikkinen palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen sekä kaikki muut työehtosopimuksen mukaiset rahanarvoiset etuisuudet.

 

KPO:n toimipaikat kartalla: