Osuuskauppa KPO:n koronainfo

Olemme koonneet tietopaketin COVID-19-koronaviruksesta ja Osuuskauppa KPO:n toimenpiteistä viruksen suhteen. Löydät täältä uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Olemme koonneet tietopaketin COVID-19-koronaviruksesta ja Osuuskauppa KPO:n toimenpiteistä viruksen suhteen. Löydät täältä uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Korona-sivut ruotsiksi >>

Listaus päivitetty 20.8.2020

Huom!

 • S-market Gerby avataan perjantaina 21.8. klo 10:00 ja palvelee klo 18:00 asti. Aukioloaikamme on loppuviikon ja alkuviikon lyhennetty ja palaamme normaaliin aukioloaikaan ensi viikon aikana.
 • S-market Gerby suljettu tilapäisesti | Osa S-marketin henkilökunnasta on ollut tekemissä koronavirustartunnan saaneen kanssa, mistä johtuen terveysviranomainen on määrännyt nämä työntekijät karanteeniin varotoimenpiteenä. Lue lisää >> 
 • Mikäli olet asioinut Vaasan Amarillossa tiistaina 28.7. klo 19–21 välisenä aikana ja sinulla ilmenee Covid19-infektion oireita, ole yhteydessä VSHP:n infektiopäivystykseen. Lue lisää.

Myymälässä asiointi ja hygienia

 • KPO:n ravintolat ovat avanneet asteittain rajoitusten purkamisen myötä. Korostetut hygieniatoimenpiteet ja hyvä omavalvonta ovat edelleen käytössä vieraiden turvallisuuden takaamiseksi. Lue lisää.
 • Tilanjakajia tuodaan ostosten pakkaustasolle KPO:n marketmyymälöihin. Näin kassalinjan päädyssä on entistä helpompi pakata ostoksensa välttäen lähikontaktia muiden asiakkaiden kanssa. Lue lisää. 
 • Käsidesiä on tuotu asiakkaiden käyttöön kaikkien KPO:n marketmyymälöiden sisäänkäyntien yhteyteen. Lue lisää.
 • Kassakapulat on poistettu käytöstä kaikissa KPO:n Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa ja kuittitulostin sijoitellaan kassalla mahdollisuuksien mukaan maksupäätteen luo itsepalvelua varten. Näin pyritään vähentämään lähikontaktia ja tekemään kauppareissusta mahdollisimman hygieenistä. Lue lisää.
 • Turvavälitarrat on otettu käyttöön kaikissa KPO:n Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa. Lattioihin kiinnitettävät tarrat muistuttavat asiakkaita oikean etäisyyden säilyttämisestä.
 • Helpotamme riskiryhmien arkea mahdollistamalla tiliasiakkuudet. Laskutustili mahdollistaa sen, että esimerkiksi sukulainen tai kunnan työntekijä voi valtakirjalla tai tilikortilla asioida riskiryhmään kuuluvan puolesta kaupassa korona-aikana. Tilin avaaminen onnistuu alueemme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa.
 • Kassapleksilasit on asennettu kaikkiin KPO:n marketmyymälöihin. Kassoille asennettavat pleksilasit suojaavat sekä henkilökuntaa että asiakkaita.
 •  Viestimme asiakkaille turvallisesta asioimisesta kauppareissulla. Tärkeää on, että muistetaan pestä kädet ja yskiä oikein, ei tulla kauppaan sairaana sekä pidetään turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Ohjeistamme asiakkaitamme turvalliseen asiointiin eri keinoin mm. myymäläohjeilla, kuulutuksilla, infonäytöillä ja some-sivuilla. Katso ohje.
 • Jos riskiryhmään kuuluvan on pakko lähteä itse kauppaan, suositellaan päivän hiljaisimpia aukiolotunteja, esimerkiksi aamun ensimmäistä aukiolotuntia. Tällöin myymälässä on rauhallisempaa, silloin ilmassa on vähiten taudinaiheuttajia ja tavarat hyllyssä ovat uusia.
 • KPO:n ravintoloiden ja hotellien henkilökunta auttaa marketeissa. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja hotelleissa on hiljentynyt, ja vastaavasti ruokakaupoissa ruoan kysyntä on kasvanut. Prismat, S-marketit ja Salet pystyvät työllistämään työntekijöitä muilta toimialoilta kuormien purkamiseen, hyllyttämiseen ja asiakaspalveluun tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.
 • Myös hotelleissa ja ravintoloissa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan. Työntekijöitä ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ja valvotaan, että ohjeita noudatetaan kaikissa toimipaikoissa.
 • Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia otettu käyttöön kaikissa toimipaikoissamme. Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Olemme tiedottaneet niin henkilökuntaa kuin asiakkaita käsienpesu- ja yskimisohjeista.  Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä ja -koreja, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan nyt tehostetusti.
 • Ruokakaupoissamme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa on varmistettu ruoan riittävyys. S-ryhmä ja Osuuskauppa KPO tekevät kaikkensa, että kauppojemme hyllyihin riittää ruokaa ja käyttötavaraa. Hyllyjä täytetään jatkuvasti ja tuotteita tilataan lisää päivittäin. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava tuote. Pieniä puutoksia saattaa esiintyä paikoittain.

Toimipaikkojen nouto- ja toimituspalvelut lisäpalveluna

 • Ruoan verkkokauppa palvelee tällä hetkellä Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan Prismoissa noutopisteenä ja kotiinkuljetuksena. Tilaa ruoat verkosta Foodie-sovelluksesta tai foodie.fiSuoraan toimipaikan sivulle pääset osoitteella foodie.fi/paikkakunta .
 • S-market Kallentorin ruoan verkkokauppa on suljettu ja siirretty Kokkolan Prismaan.
 • KPO:n ruoan verkkokauppa on laajentunut kesän aikana S-market Nivalaan, Kalajoelle, Haapavedelle, Oulaisiin ja Haapajärvelle. Ruoan verkkokauppa alkaa S-marketeissa noutopalvelulla, mutta myös kotiinkuljetuksen on tarkoitus käynnistyä yksiköissä pian aloituksen jälkeen.
  - S-market Nivalan ruoan verkkokauppa on avattu. Sekä nouto että kotiinkuljetus palvelevat asiakkaita: foodie.fi/nivala
  - S-market Kalajoen ruoan verkkokauppa on avattu. Sekä nouto että kotiinkuljetus palvelevat asiakkaita: foodie.fi/kalajoki
  - S-market Haapaveden ruoan verkkokauppa on avattu. Sekä nouto että kotiinkuljetus palvelevat asiakkaita: foodie.fi/haapavesi
  - S-market Oulaisten ruoan verkkokauppa on avattu. Sekä nouto että kotiinkuljetus palvelevat asiakkaita: foodie.fi/oulainen
  - S-market Haapajärven ruoan verkkokauppa on avattu. Kotiinkuljetus avautuu elokuun aikana, noutopalvelu toiminnassa osoitteessa: foodie.fi/haapajarvi
 • Take Away palvelee normaalisti kaikissa avatuissa KPO:n ravintoloissa. Lisäksi Vaasassa ruokaa voi tilata mukaan tai kotiintoimitettuna Woltin ja Foodoran kautta.
 • Rosson annoksia on myynnissä Vaasan ja Kokkolan alueella useissa KPO:n marketeissa. Vaasan alueella annoksia myydään Prismassa sekä Gerbyn ja Laihian S-marketeissa ja Rewell Centerin Salessa. Kokkolassa niitä myydään Prismassa, S-market Halkokarilla sekä Hakatorin ja Isokylän Saleissa.
 • ABC:n noutopöydän lounasannoksia on myynnissä tuplaboxeina tällä hetkellä Kokkolan Prismassa.
 •  ABC:lla on otettu käyttöön ruoan take away ja noutoparkki. Ruoat voi tilata noudettavaksi noutoparkkiruudusta ABC-mobiililla ABC-asemiltamme Vaasassa, Oravaisissa, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Haapajärvellä. Lisäksi Ylivieskan ABC palvelee asiakkaita take away'lla puhelimitse.
 • KPO:n ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä voi tilata ruokaa hävikkiruokapalvelu ResQ Clubista.  Palvelun avulla voi noutaa edullisempaan hintaan annoksia, jotka ovat vaarassa päätyä hävikiksi. Se on käytössä Vaasassa Rossossa ja Amarillossa sekä ABC-asemillamme Vaasassa, Oravaisissa, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Kalajoella.
 • Autokaupat tarjoavat huolto- ja renkaanvaihtopalvelua noutamalla ja palauttamalla autosi. Automaa palvelee Kokkolassa ja Vaasassa. Nystedt palvelee Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa sekä Maakunnan Auto Seinäjoella ja Kauhajoella. Lue lisää nystedt.fi ja automaa.fi 

Ajankohtaiset aukioloajat ja poikkeukset

 • Kaikkien KPO:n ABC-liikenneasemien ravintolapalvelut on avattu ma 1.6.2020. Ravintolasalit avataan asiakkaille kaikkine palveluineen noudattaen hallituksen uusia ohjeistuksia. Noutopöydät toteutetaan niin, että henkilökunta annostelee ruoan asiakkaalle. Myös epidemian aikana aloitettua take away myyntiä jatketaan edelleen. Asemien sisällä sijaitsevat lasten leikkipaikat pysyvät toistaiseksi suljettuina. Toimipaikoissa noudatetaan tehostettua hygieniaa ja siivousta sekä turvallista asiointia edistäviä toimenpiteitä.
 • KPO:n ravintoloita on avattu asteittain. Ravintolat avataan aluksi poikkeuksellisin aukioloajoin sekä hieman supistetulla tarjonnalla noudattaen asetettuja rajoituksia ja ohjeita sekä tehostettua hygieniaa ja omavalvontaa. Lue lisää.
  - Ma 1.6.2020 avataan Amarillo Kokkola ja Rosso Vaasa sekä Prisma Ylivieskan ravintolamaailman Hesburger.
  - Ti 2.6.2020 avataan Amarillo Vaasa.
  - Pe 5.6.2020 avataan VENN Vaasassa.
  - Ti 9.6.2020 avataan Kokkolan Rosso.
  - Ke 10.6.2020 avataan Prisma Ylivieskan ravintolamaailman Buffa & Presso.
  - Ke 10.6.2020 avataan Kesäravintola Mustakari Kokkolassa.
  - Ti 23.6.2020 avataan Kokokana Vaasassa.
  - Ke 1.7.2020 avataan Villa Sandviken Vaasassa.
  - Pe 3.7. avataan Butcher & Banker Vaasassa
 • ABC Kalajoen keittiö on suljettu toistaiseksi. Ravintolasta saa edelleen pieniä pakattuja välipalatuotteita. Sale palvelee normaalisti.
 • Kokkolassa festivaali Mustakari Memories on peruttu tältä kesältä koronapandemian vuoksi. Ohjelma pyritään siirtämään kokonaisuudessaan ensi vuodelle 2.-3.7.2021. Ennakkolipun ostaneet voivat käyttää lippunsa sellaisenaan ensi vuoden tapahtumassa tai palauttaa sen ostopaikkaan 31.5.2020 mennessä, jolloin lipun hinnan saa takaisin.
 • Kokkolassa kesäravintola Mustakarin vappuun suunniteltu avaus siirtyy toistaiseksi. 
 • Vaasassa ravintola Villa Sandvikenin huhtikuun loppuun suunniteltu avaus siirtyy toistaiseksi. 
 • Ylivieskassa Ravintolamaailman on suljettu toistaiseksi. Huhtikuun alkuun suunniteltu ravintolauudistuksesta johtuva uudelleen avaus siirtyy myöhemmälle.
 • KPO:n Prismojen aukioloajat laajenevat koronapandemian ajaksi maaanantaista 6.4.2020 alkaen. Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan Prismat palvelevat ma-la klo 7:00 alkaen ja Vaasan Prisma avaa ovensa klo 7:00 joka päivä. Ensimmäisillä aukiolotunneilla halutaan tarjota etenkin riskirymille mahdollisuus asiointiin rauhallisempaan aikaan.
 • Vaasassa kaupunkifestivaali FestiVilla on peruttu tältä kesältä koronapandemian vuoksi. Lippurahojen palauttaminen alkaa 6.4.2020. Lue lisää.
 • KPO:n ABC-asemien ravintoloissa siirrytään take away -myyntiin toistaiseksi 28.3.2020 alkaen. Katso tilausohjeet. Myymälöiden yhteydessä olevat ruokakaupat palvelet normaalisti samoin kuin polttonestejakelu kaikilla KPO:n ABC-automaateilla.
 • Vaasassa ravintola Rosson tiloissa palvelee Dark Kitchen Vaakuna 28.3.2020 alkaen toistaiseksi take awayn ja kotiinkuljetuksen muodossa. Saatavilla on mm. Amarillon, Rosson ja VENN:in ruoka-annoksia joko noudettuna Rossosta tai kotiinkuljetuksella Wolt-palvelun kautta. Lue lisää.
 • Vaasassa ravintola Amarillo on suljettu toistaiseksi 28.3.2020 alkaen.
 • Kokkolassa ravintola Amarillo palvelee 27.3.2020 alkaen toistaiseksi kotiinkuljetuksen, take awayn ja hotellin huonepalvelun muodossa. Saatavilla on valikoima Amarillon annoksia, pizzaa ja lasten annoksia. Tilaukset otetaan vastaan puhelimitse 020 780 8911 sekä Whatsapp- ja tekstiviestitse 050 4186 239. Lue lisää.
 • Kokkolassa ravintola Rosso on suljettu toistaiseksi 27.3.2020 alkaen.
 • Vaasassa ravintola VENN on suljettu toistaiseksi 24.3.2020 alkaen.
 • Vaasassa ravintola Kokokana on suljettu toistaiseksi 21.3.2020 alkaen.
 • Vaasassa ravintola Butcher&Banker on suljettu toistaiseksi 20.3.2020 alkaen.
 • Kokkolassa Calle Night Club, Talli ja Karaoke ovat suljettu toistaiseksi 19.3.2020 alkaen.
 • Osuuskauppa KPO:n hotellit Original Sokos Hotel Kaarle Kokkola ja Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa ovat edelleen auki.
 • Kokkolassa ravintola Vastaranta on suljettu toistaiseksi alkaen 18.3.2020.
 • Campus Nights ja Rewell Nights keikat on peruttu keväältä.

Yleiset

 • Osuuskauppa KPO aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 25.3.2020 ABC-liikennemyymälöissä hallituksen esittämien ravintolatoimintaa rajoittavien toimenpiteiden johdosta. Koronaviruksen leviäminen ja yrityksen liiketoimintaa rajoittavat viranomaismääräykset vähentävät entisestään palveluiden kysyntää ja vaikeuttavat liiketoiminnan jatkumista.  Neuvottelujen piirissä on 197 henkilöä ja neuvottelujen lopputuloksena voivat olla korkeintaan 90 päivää kestävät lomautukset .Lue lisää.
 • Osuuskauppa KPO on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut 18.3.2020 matkailu- ja ravitsemistoimialalla sekä autokaupassa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa sekä autokaupassa vähentyneet, ja arvio on, että tilanne tulee vaikeutumaan edelleen. Työntekijöiden valmiutta siirtyä toistaiseksi työskentelemään yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Neuvottelujen piirissä on noin 350 henkilöä.
 • Työhön liittyvää ja vapaa-ajan matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomailla kehotetaan välttämään. Viranomaissuosituksen mukaisesti kaikki ulkomailta 13.3. tai sen jälkeen palaavat työntekijät määrätään pysyttelemään kotona kahden viikon ajan.

Työnhaku

 • Työllistämme jopa 700 kesätyöntekijää tänä kesänä poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Lue lisää.
 • Emme tällä hetkellä rekrytoi uusia henkilöitä KPO-konsernin palvelukseen. Keskitymme varmistamaan nykyisten työntekijöidemme työn riittävyyden tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.
 • Kesätyöntekijöiden ja Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijoiden haut ovat päättyneet. COVID-19-tilanteella saattaa olla vaikutusta palkattavien kesätyöntekijöiden määrään ja kesätyön arvioituun kestoon. Arvioimme tilannetta parhaillaan eri yksiköissämme. Olemme yhteydessä kaikkiin kesätöihin palkattaviin toukokuun puoliväliin mennessä.

Lisätietoa