Osuuskauppa KPO:n koronainfo


Olemme koonneet tietopaketin COVID-19-koronaviruksesta ja Osuuskauppa KPO:n toimenpiteistä viruksen suhteen. Löydät täältä uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Olemme koonneet tietopaketin COVID-19-koronaviruksesta ja Osuuskauppa KPO:n toimenpiteistä viruksen suhteen. Löydät täältä uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

Korona-sivut ruotsiksi >>

Listaus päivitetty 9.11.2021

Huom! 

Jos olet vieraillut jossain seuraavista paikoista, seuraa mahdollisia oireita ja hakeudu herkästi koronavirustestiin:

 • Prisma Kokkola la 30.10. klo 12.45–13.15 ja su 31.10. klo 11.30–15
 • ABC Heinolankaari Kokkola ma–la 25.–30.10. klo 15.30–17
 • Automaa Kokkola ma 25.10. klo 10–11.30
 • Rosso Kokkola ke 3.11. klo 14–15

Myymälässä asiointi ja hygienia

 • KPO:n ravintoloissa on korostettu hygieniatoimenpiteitä ja hyvää omavalvontaa vieraiden turvallisuuden takaamiseksi.
 • Tilanjakajia tuodaan ostosten pakkaustasolle KPO:n marketmyymälöihin. Näin kassalinjan päädyssä on entistä helpompi pakata ostoksensa välttäen lähikontaktia muiden asiakkaiden kanssa. Lue lisää. 
 • Käsidesiä on tuotu asiakkaiden käyttöön kaikkien KPO:n marketmyymälöiden sisäänkäyntien yhteyteen. Lue lisää.
 • Kassakapulat on poistettu käytöstä kaikissa KPO:n Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa ja kuittitulostin sijoitellaan kassalla mahdollisuuksien mukaan maksupäätteen luo itsepalvelua varten. Näin pyritään vähentämään lähikontaktia ja tekemään kauppareissusta mahdollisimman hygieenistä. Lue lisää.
 • Turvavälitarrat on otettu käyttöön kaikissa KPO:n Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa. Lattioihin kiinnitettävät tarrat muistuttavat asiakkaita oikean etäisyyden säilyttämisestä.
 • Helpotamme riskiryhmien arkea mahdollistamalla tiliasiakkuudet. Laskutustili mahdollistaa sen, että esimerkiksi sukulainen tai kunnan työntekijä voi valtakirjalla tai tilikortilla asioida riskiryhmään kuuluvan puolesta kaupassa korona-aikana. Tilin avaaminen onnistuu alueemme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa.
 • Kassapleksilasit on asennettu kaikkiin KPO:n marketmyymälöihin. Kassoille asennettavat pleksilasit suojaavat sekä henkilökuntaa että asiakkaita.
 •  Viestimme asiakkaille turvallisesta asioimisesta kauppareissulla. Tärkeää on, että muistetaan pestä kädet ja yskiä oikein, ei tulla kauppaan sairaana sekä pidetään turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Ohjeistamme asiakkaitamme turvalliseen asiointiin eri keinoin mm. myymäläohjeilla, kuulutuksilla, infonäytöillä ja some-sivuilla. Katso ohje.
 • Jos riskiryhmään kuuluvan on pakko lähteä itse kauppaan, suositellaan päivän hiljaisimpia aukiolotunteja, esimerkiksi aamun ensimmäistä aukiolotuntia. Tällöin myymälässä on rauhallisempaa, silloin ilmassa on vähiten taudinaiheuttajia ja tavarat hyllyssä ovat uusia.
 • KPO:n ravintoloiden ja hotellien henkilökunta auttaa marketeissa. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja hotelleissa on hiljentynyt, ja vastaavasti ruokakaupoissa ruoan kysyntä on kasvanut. Prismat, S-marketit ja Salet pystyvät työllistämään työntekijöitä muilta toimialoilta kuormien purkamiseen, hyllyttämiseen ja asiakaspalveluun tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.
 • Myös hotelleissa ja ravintoloissa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan. Työntekijöitä ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ja valvotaan, että ohjeita noudatetaan kaikissa toimipaikoissa.
 • Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia otettu käyttöön kaikissa toimipaikoissamme. Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Olemme tiedottaneet niin henkilökuntaa kuin asiakkaita käsienpesu- ja yskimisohjeista.  Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä ja -koreja, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan nyt tehostetusti.
 • Ruokakaupoissamme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa on varmistettu ruoan riittävyys. S-ryhmä ja Osuuskauppa KPO tekevät kaikkensa, että kauppojemme hyllyihin riittää ruokaa ja käyttötavaraa. Hyllyjä täytetään jatkuvasti ja tuotteita tilataan lisää päivittäin. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava tuote. Pieniä puutoksia saattaa esiintyä paikoittain.

Toimipaikkojen nouto- ja toimituspalvelut lisäpalveluna

 • Ruoan verkkokauppa palvelee tällä hetkellä Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan Prismoissa sekä Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kaustisen, Maalahden, Nivalan, Oulaisten, Gerbyn ja Vaasanpuistikon S-marketeissa noutopisteenä ja kotiinkuljetuksena. Tilaa ruoat Foodie- tai S-kaupat -sovelluksesta tai verkosta foodie.fi tai s-kaupat.fi.
 • S-market Kallentorin ruoan verkkokauppa on suljettu ja siirretty Kokkolan Prismaan.
 • Take Away palvelee normaalisti kaikissa avatuissa KPO:n ravintoloissa. Lisäksi Vaasassa ruokaa voi tilata mukaan tai kotiintoimitettuna Woltin ja Foodoran kautta.
 •  Suurimmassa osassa KPO:n ABC-liikennemyymälöistä voit tilata ruoat noutoparkkiruutuun. Palvelu toimii ABC-mobiililla Vaasan, Oravaisen, Pietarsaaren, Kokkolan ja Haapajärven ABC-asemilla . Lisäksi Ylivieskan ABC palvelee asiakkaita take away'lla puhelimitse.
 • KPO:n ravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä voi tilata ruokaa hävikkiruokapalvelu ResQ Clubista.  Palvelun avulla voi noutaa edullisempaan hintaan annoksia, jotka ovat vaarassa päätyä hävikiksi. Se on käytössä Vaasassa Rossossa ja Amarillossa sekä ABC-asemillamme Vaasassa, Oravaisissa, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Kalajoella.
 • Autokaupat tarjoavat huolto- ja renkaanvaihtopalvelua noutamalla ja palauttamalla autosi. Automaa palvelee Kokkolassa ja Vaasassa. Nystedt palvelee Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa sekä Maakunnan Auto Seinäjoella ja Kauhajoella. Lue lisää nystedt.fi ja automaa.fi 

Lisätietoa