Uima-allas katolla, 342 aurinkopaneelia ja värikäs sisustus: vaasalaishotelli Royalin uudistunut torniosa avautuu 26.2.


26.2.2024

Väriä, valoa, iloa ja energiaa, sitä on tiedossa, kun Vaasan ytimessä sijaitsevan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen ovet avautuvat 26.2.2024 vuoden mittaisten uudistustöiden jälkeen. Torniosasta löytyy 139 värikkäästi sisustettua huonetta, huipun trooppisen lämmin sauna- ja allasosasto, kolme uutta ravintolaa sekä kattavat tapahtumatilat. Kyseessä on hotellin omistavan Osuuskauppa KPO:n historian suurin yksittäinen matkailu- ja ravitsemistoimialan investointi koskaan.

”Royal-hotellin uudistus on myös koko Vaasan alueen suurin investointi matkailuinfrastruktuuriin vuosikymmeniin”, kertoo Osuuskauppa KPO:n MaRa-toimialajohtaja Riku Asukas. ”Vaasa on kokoaan isompi kaupunki niin kansainvälisyydessään kuin palvelu-, kulttuuri- ja koulutustarjonnaltaan. Ja kehittyy edelleen vauhdilla. Royal-hotellin uudistuksella valmistaudumme jo tulevaan”, Asukas jatkaa.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson korostaa uudistuksen merkitystä Vaasan seudun matkailulle. ”On hienoa, että saamme kehittyvään bisnes- ja matkailukaupunkiimme elämyksellisen lippulaivahotellin. Uusi hotelli vetää jo itsessään matkailijoita. Kestävän matkailun puolestapuhujana olen erityisen ylpeä hotellin monista energiatehokkuuteen liittyvistä innovaatioista, joita vaasalaiset yritykset ovat hotelliin luoneet”, Jansson toteaa.

Energiatehokkuudeltaan Suomen kärkeä

Hotelliuudistuksen lähtökohtana on ollut luoda Royal-hotellista yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista. Tämä on mahdollistettu muun muassa maalämmöllä, omalla 342 paneelin aurinkovoimalalla sekä hukkalämmön tehokkaalla talteenotolla. Hotelliin tulee lisäksi monia energiatehokkuutta edistäviä innovaatioita, joilla minimoidaan tyhjien tilojen energiankulutus.

Tarjolla länsirannikon elämyksellisin hotellikokonaisuus

Uudistuksessa on panostettu erityisesti visuaalisesti näyttäviin ja sosiaalisia kohtaamisia tukeviin julkisiin tiloihin, huikeimpina niistä Huippu Panoramic Sauna & Pool trooppisen lämpimine allasosastoineen sekä korkea Atrium-aula. Aulan ympäriltä löytyvät talon ravintolat ja moneen muokkautuvat tapahtumatilat.

Royalin torniosaan avautuu kolme uutta ravintolaa: uuden ajan kebabravintola Babista, italialaistyylinen Trattoria Puistikko sekä aamiais- ja tapahtumaravintola Royal.

Hotellihuoneet tarjoilevat iloa, väriä, liikettä ja energiaa – inspiraationaan Vaasan energinen ja aurinkoinen identiteetti. Sisustustekstiilit kutoo pohjanmaalainen Annala-kutomo, seinille on ripustettu taiteilija Jenni Ropen energiaa kuvastavia teoksia. Huonevalikoima vaihtelee Standard-tason huoneista kaupungin suurimpiin sviitteihin. Odotettu uutuus ovat isot, kuuden hengen huoneet.

Avautuu aikataulussa

”Odotukset muutokselle olivat tietysti suuret, mutta lopputulos detaljeineen on loistava! Suunnittelutoimisto KOKO3 on tehnyt loistavaa työtä Royalin värikkään ja energisen sisustuksen kanssa. Vuoden pituinen uudistusaikataulu oli kunnianhimoinen, mutta siinä onnistuttiin, kiitos taitavien paikallisten yritysten”, hotellinjohtaja Max Hellqvist kiittelee.

Torniosan uudistus on ensimmäinen vaihe Original Sokos Hotel Royalin täydellisessä muodonmuutoksessa, jonka aikana siitä luodaan energiatehokkuudeltaan ylivoimaista elämyshotellia. Seuraavassa vaiheessa työt jatkuvat hotellin Central-osassa, jonne rakentuu noin 130 huonetta ja pysäköintilaitos. Kokonaisuus valmistuu vuoden 2025 aikana.

”Olemme investoineet ja investoimme Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla lähivuosina kymmeniä miljoonia euroja, merkittävimpinä näistä Royal-hotellin uudistus, Vaasan uusi Sokos sekä Kokkolaan rakennettava uusi hotelli. Niin Vaasan kuin Kokkolan kehitys jatkuu vahvana, me haluamme tukea omilla investoinneillamme koko maakunnan kehittymistä”, Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop toteaa.

Original Sokos Hotel Royalin torniosan tilat:
• 139 huonetta, huoneluokat: Standard, Superior, Junior Suite, kaksi Suitea
• Trattoria Puistikko, Kebabravintola Babista, tilausravintola Royal
• Working Lounge ja seitsemän kokoustilaa (12-80 hengelle)
• Huippu Panoramic Sauna & Pool, trooppinen sauna- ja allasosasto
• Kuntosali, 8 sähköauton latauspaikkaa, lainattavissa polkupyöriä ja sähköpyöriä

Uudistuksen tekijät:
Uudistuksen tilaaja Osuuskauppa KPO
Rakennuttaja KPO-Kiinteistöt Oy
Pääurakoitsija WestGroup, Vaasan työmaa
Urakoitsija, kerrokset 3.-10. Vaasan Rakennuskorjaus Oy
Pää- ja arkkitehtisuunnittelu Oy Polyplan Ab, Vaasa
Rakennesuunnittelu Contria Oy, Vaasa
LVI-urakka Tammi Kiinteistötekniikka Oy, Vaasa
LVIA-suunnittelu Granlund-konserni
Sähkö- ja AV-suunnittelu Sweco Finland Oy
Automaatiourakka ATN Automation, Vaasa
Sähköurakka ARE, Vantaa
Aurinkovoimalaurakka Solnet Finland Oy, Helsinki
Sisustussuunnittelu, hotellitilat Sisustusarkkitehtuuritoimisto KOKO 3, Helsinki
Sisustussuunnittelu, saunaosasto Oy Polyplan Ab, Vaasa

Lisätiedot:
Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa, puh. 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi
Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana. Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja paikallisten yritysten innovatiivisilla teknologiaratkaisuilla. Samalla hotellista luodaan länsirannikon elämyksellisintä hotellia. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.

Osuuskauppa KPO on yli 1,1 miljardin euron vuosimyynnillään Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. Toimimme Ylivieskan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Vaasan talousalueilla. Olemme alueemme market-kaupan markkina- ja hintajohtaja sekä markkinajohtajia polttoneste-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, minkä lisäksi harjoitamme mittavaa autokauppaa. Meillä on yli 135 000 asiakasomistajaa ja työllistämme yli 2 100 palvelualan ammattilaista. Osuuskauppa KPO on useampana vuonna saanut Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Toimintamme taloudellinen menestys päätyy kokonaisuudessaan kauppapalvelujemme kestävään kehittämiseen ja asiakasomistajiemme eduksi.