S-market Sundom harjakorkeudessa


10.11.2023

Vaasassa S-market Sundomin rakentaminen on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa ja harjannostajaisia vietettiin perjantaina 10.11 Uusi S-market valmistuu Sundomiin osoitteeseen Kronvikintie 4. Marketin yhteyteen tulee lisäksi ABC-automaattiasema sekä kaksi sähköautojen latauspistettä. Uuden S-marketin avajaisia tullaan viettämään alkuvuodesta 2024.

”S-market Sundomista tulee kompakti, myyntipinta-alaltaan lähes tuhannen neliön kokoinen S-market ja se tulee tarjoamaan asiakkailleen monipuolisen ja laajan valikoiman. Market rakentuu keskeiselle paikalle ja on toivottu lisä alueen palvelutarjontaan” kertoo Osuuskauppa KPO:n S-market ja Sale ketjujohtaja Jarmo Palola.

”Hienoa, että tämäkin pitkäaikainen projekti saatiin käyntiin ja päästiin rakentamaan myymälää Sundomiin. Vaasan seudun asiakasomistajien keskittämismahdollisuudet paranevat entisestään” toteaa Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Uuden S-marketin ulkoverhous toteutetaan poikkeuksellisesti puuverhoilulla ja pysäköintipaikkoja piha-alueelle tulee 130.

Myymälän rakentamisessa käytetään paljon energiaa säästäviä ratkaisuja. Myymälän lämmitysmuodoksi tulee kalliolämpö ja lämmityksessä hyödynnetään myös kylmälaitteiden lauhdelämpö. Katolle tulee yli 200 aurinkopaneelia, jotka tulevat tuottamaan 10-15 % myymälän tarvitsemasta energiasta. Myymälän kylmäjärjestelmä toimii ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla ja koko kiinteistö sekä piha-alueet valaistaan energiatehokkaalla LED-valaistuksella. Rakennusurakoitsijana toimii WestGroup Oy Ab Vaasasta ja pääsuunnittelijana Oy Polyplan Ab Vaasasta.

OSUUSKAUPPA KPO

Lisätietoja: Jarmo Palola, S-market ja Sale ketjujohtaja