Osuuskauppa KPO:n edustajiston vaalit käynnissä


4.3.2024

Osuuskauppa KPO:ssa järjestetään maaliskuun alussa edustajiston vaalit, äänestysaika on 4.-18.3.2024. Vaalien ehdokasasetteluaika oli 4.12.2023-22.1.2024. Vaali toteutetaan sähköisen vaalin ja postivaalin yhdistelmänä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan uusi Hyundai i20 -henkilöauto.

KPO:n edustajiston vaaleissa asettuu ehdolle yhteensä 158 ehdokasta, jotka ovat osuuskaupan jäseniä, eli asiakasomistajia. Ehdokasmäärä oli lähes täsmälleen sama kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2020, jolloin ehdokkaita oli 159.

KPO:n edustajiston vaaleissa on kolme jäsenaluetta, joilta valitaan yhteensä 70 jäsentä edustajistoon. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki ennen vaalivuotta osuuskauppaan liittyneet 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Äänioikeutettuja jäseniä on 129 230, eli n. 2/3 pohjalaisista kotitalouksista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ehdokasasettelun sujumiseen. On hienoa huomata, että niin moni omistajistamme haluaa tulla mukaan vaikuttamaan edustajiston kautta. Varsinaisen toimielinroolinsa lisäksi edustajistolla onkin olennainen asema tiedonvälittäjänä ja äänitorvena osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välillä. Olisikin tärkeää, että edustajisto saisi riveihinsä eri-ikäisiä ja erilaisilla taustoilla varustettuja ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan asiakasomistajia, toteaa talousjohtaja Matti Laukka.

– Tarjoamme mahdollisuuden myös sähköiseen äänestykseen perinteisen postivaalin lisäksi. Sähköinen äänestys on tätä päivää ja helpottaa äänestämistä huomattavasti. Sähköinen äänestys oli ensimmäistä kertaa käytössä edellisissä vaaleissa vuonna 2020. Jo silloin sen valitsi äänestystavakseen noin 40% äänestäjistä, ja näissä vaaleissa uskomme sähköisen äänestyksen nostavan edelleen suosiotaan, Laukka jatkaa.

Ehdokkaat jäsenalueittain ovat nähtävillä sähköisessä ehdokasgalleriassa, josta pääsee myös suoraan sähköiseen äänestämiseen, osoitteessa www.osuuskauppakpo.fi/vaalit. Lisäksi ehdokaslistat on lähetetty jokaiselle äänioikeutetulle postitse kotiin paperisen äänestysmateriaalin mukana helmikuun lopussa.

Lisätietoja: Talousjohtaja Matti Laukka 0400 348777