Osuuskauppa KPO rakennuttaa Kokkolaan uuden hotellin Rautatientorille


23.2.2024

Täysin uusi hotelli tulee nousemaan Itäisen Kirkkokadun ja Tehtaankadun kulmaan. Hotellin yhteyteen tulee myös pysäköintilaitos palvelemaan hotellin vieraita sekä Kokkolan keskustassa asioivia. ”Hanke on ollut pitkään vireillä ja viimein pääsemme toteutusvaiheeseen”, iloitsee toimitusjohtaja Kim Biskop. ”Uusi hotelli tulee olemaan merkittävin investointi niin Kokkolan kuin koko Keski-Pohjanmaan matkailuinfraan vuosikymmeniin ja tärkeä lisä myös KPO:n palvelutarjontaan Kokkolassa”, Biskop jatkaa.

Uuden hotellin pääurakoitsijaksi tulee Lujatalo Oy. Tämä projekti tulee muuttamaan koko Kokkolan Kaupungin ilmettä, sekä työllistämään merkittävän määrän suunnittelijoita sekä rakentajia hankalassa suhdannetilanteessa toteaa Lujatalon Pohjanmaan aluejohtaja Håkan Nyman. Hotelliprojektin suunnittelu käynnistyy nyt vauhdilla ja tavoitteena on saada uusi hotelli avattua vuoden 2026 loppuun mennessä, aikataulu tarkentuu luonnollisesti suunnittelun myötä, Nyman jatkaa.

Osuuskauppa KPO:lla on ennestään kolme Original Sokos Hotellia, Vaasassa Vaakuna sekä ensi viikolla uudistuksen ensimmäisen vaiheen jälkeen avautuva Royal ja Kokkolassa Kaarle. Kokkola ja sen lähialueet elävät mielenkiintoista vaihetta meneillään olevien, alkavien ja suunnitteilla olevien investointien osalta. ”Tänä päivänä Kokkolan hotellimarkkina ei kokonaisuudessaan vielä riitä uudelle hotellille, mutta uskomme vahvasti tähän alueen kehitykseen ja toki olemassa oleva hotellimme Original Sokos Hotel Kaarle täyttyy jo nyt erityisesti vilkkaan työmatkustuksen vauhdittamana arkipäivisin”, toteaa toimialajohtaja Riku Asukas. Uuden hotellin avautumiseen menee noin kolme vuotta ja siinä ajassa ehtii tapahtumaan paljon, Kokkola on kokoaan suurempi kaupunki ja siksi toteutamme tämän merkittävän investoinnin”, Asukas jatkaa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kim Biskop, Osuuskauppa KPO, 040 5770 821
Toimialajohtaja Riku Asukas, Osuuskauppa KPO, 050 3883 488
Aluejohtaja Håkan Nyman, Lujatalo, 040 6868 150