Osuuskauppa KPO palkkaa jälleen yli 1 200 kesätyöntekijää


10.1.2022

Osuuskauppa KPO työllistää tulevana kesänä 1200 kesätyöntekijää, joista noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja yläkoulu- ja lukioikäisille. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti ympäri KPO:n toimialuetta. Lisäksi KPO on tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

”KPO ei ole vain pohjalaismaakuntien suurin, vaan tiettävästi koko Suomen suurin yksityinen kesätyönantaja viime vuonna ja monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Olemme työllistäneet viimeisen kahdeksan vuoden aikana noin 10 000 kesätyöntekijää. Jos kesätyöntekijöiden määrä pitäisi asettaa jotenkin mittakaavaan, niin Pohjanmaalta löytynee ehkä neljä yritystä jotka työllistävät enemmän kuin 1 200 henkeä” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Vastuullista kesätyöllistämistä

KPO tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 1200 nuorelle ympäri pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla, mutta töitä on tarjolla tasaisesti myös KPO:n toimialueen muilla paikkakunnilla.

”Keväällä Vaasaan avattava Prisma Liisanlehto tulee työllistämään noin 200 henkeä. Uusi Prisma tulee olemaan suurin kauppapaikkamme ja kasvattaa työntekijämääräämme merkittävästi. Luonnollisesti myös kesätyömahdollisuudet kasvavat myös merkittävästi Vaasan seudulla. Nähtäväksi jääkin paljonko yli 1200 kesätyöntekijän mennään Vaasan avauksen myötä” kertoo Kim Biskop.

”Kesätyö on erittäin tärkeä nuorille. Ensimmäisillä kosketuksilla työelämään on tutkitusti vaikutusta ammatti-identiteetin syntyyn ja koko työuraan. Haluamme, että nuoret näkevät työelämän houkuttelevana. KPO:lla kesätyöntekijöiden perehdytys on aina ollut tärkeässä roolissa. Olemme tänäkin vuonna mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisimman hyvä kesätyökokemus” jatkaa henkilöstöjohtaja Leif Lindberg. ”Tänä vuonna kesätyömahdollisuuksiimme voi tutustua TE-livessä 22.2.2022” Lindberg jatkaa.

KPO:n kesätyöhaku on auki 31.3.2022 saakka. Mahdollisista Tutustu työelämään ja tienaa- kesäharjoittelupaikoista tiedotetaan myöhemmin keväällä.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2021 lopussa KPO työllisti n. 1 750 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg