Osuuskauppa KPO palkkaa 1200 kesätyöntekijää


15.1.2021

Osuuskauppa KPO työllistää tulevana kesänä 1200 kesätyöntekijää, joista noin puolet on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja yläkoulu- ja lukioikäisille. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti ympäri KPO:n toimialuetta. Lisäksi KPO on tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

”Viime vuonna tuli kuluneeksi 115 vuotta KPO:n perustamisesta ja tänä vuonna 115 vuotta ensimmäisen toimipaikkamme avaamisesta. Vaikka korona vaimensi juhlavuoden viettoa, emme viime vuonnakaan tinkineet periaatteestamme tarjota kesätyöpaikka niin monelle alueemme nuorelle kuin mahdollista. Jatkamme juhlavuoden teemaa tänä vuonna ja pyrimme nostamaan myös kesätyötekijöidemme määrän ”normaalille” tasolle” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Tuhansien pohjalaisten ensimmäinen työpaikka

KPO tarjoaa vuosittain kesätöitä noin 1200 nuorelle ympäri pohjalaismaakuntia. Eniten työpaikkoja on tarjolla Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan seuduilla, mutta töitä on tarjolla tasaisesti myös KPO:n toimialueen muilla paikkakunnilla.

”KPO ei ole vain pohjalaismaakuntien suurin, vaan koko Suomen suurimpia kesätyönantajia ja monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Viime vuonna korona pilasi monen nuoren kesätyömahdollisuudet. Olen tyytyväinen, että pystyimme kuitenkin viime kesänäkin työllistämään yli 700 nuorta. Tänä vuonna voimme toivottavasti tarjota suunnitellusti kesätyöpaikan 1200 nuorelle” Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop kertoo.

”Haluamme tarjota myönteisen kesätyö- ja harjoittelukokemuksen mahdollisimman monelle nuorelle ja sitä kautta tukea alueen nuorten kiinnittymistä työelämään sekä vahvistaa tärkeitä työelämätaitoja” jatkaa henkilöstöjohtaja Leif Lindberg.

KPO:n kesätyöhaku on auki 28.2.2021 saakka. Tutustu työelämään ja tienaa- kesäharjoittelupaikkojen haku on käynnissä 1.3.- 31.3.2021.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoittaa market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2020 lopussa KPO työllisti n. 1 700 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg