Osuuskauppa KPO palkkaa 1 200 kesätyöntekijää ja muistaa ansioituneita opiskelijoita jakamalla 10 000 euroa stipendeinä


1.6.2023

Osuuskauppa KPO on työllistänyt viime vuosina keskimäärin noin 1 200 nuorta. Kuluvana kesänä kesätöitä pystytään tarjoamaan vähintään yhtä monelle nuorelle, joista yläkoulu- ja lukioikäisiä ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoittelijoita on noin puolet. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelun parissa esimerkiksi myyjinä, tarjoilijoina ja liikennemyymälätyöntekijöinä. Kesätyöntekijöiden joukossa on paljon ensi kertaa työelämään astuvia nuoria.

Jokainen KPO:n toimipaikka työllistää kesätyöntekijöitä ja kesäharjoittelijoita. Suurimmissa yksiköissä on yli 70 kesätyöntekijää joista nuorempia kesäharjoittelijoita noin 30. Ja tyypillisessä S-marketissa vastaavat luvut ovat 10-20 kesätyöntekijää joista vajaa puolet kesäharjoittelijoita.
”KPO on ollut vuodesta toiseen nuorten suurimpia työllistäjiä – ei vain alueellisesti, vaan koko Suomen mittakaavassa. Meille on tärkeää tarjota kesätyöpaikkoja alueemme nuorille jopa varsinaista tarvettamme enemmän ja panostaa erityisesti ensimmäisiin kesätyökokemuksiin, jotta saadaan nuoret viihtymään palvelualalla ja palaamaan työntekijöiksi tulevaisuudessa”, kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Osuuskauppa KPO tukee vuosittain myös ansioituneita opiskelijoita. Vuoden 2023 aikana jaettavien stipendien yhteissumma on noin 10 000 euroa. Stipendit jaetaan pääasiassa KPO:n toiminta-alueen oppilaitosten kautta yläkouluissa ja lukioissa sekä kaupan- ja palvelualan oppilaitoksissa.

Osuuskauppa KPO on Suomen suurimpia alueosuuskauppoja. KPO toimii Kokkolan, Vaasan, Pietarsaaren ja Ylivieskan talousalueilla ja harjoitta market-kaupan lisäksi polttoneste-, matkailu- ja ravitsemis- sekä autokauppaa. Vuoden 2022 lopussa KPO työllisti lähes 2 100 kaupan- ja palvelualan ammattilaista.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kim Biskop
Henkilöstöjohtaja Leif Lindberg