Osuuskauppa KPO mukana tukemassa matkailu- ja ravitsemiskaupan kulttuuriperintö- ja museotyötä


1.4.2022

S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat sekä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK ovat lähteneet mukaan tukemaan ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvää kulttuuriperintö- ja museotyötä tekemällä merkittävän yhteislahjoituksen Hotelli- ja ravintolamuseon 50-vuotisjuhlarahastoon.

Helsingissä Kaapelitehtaalla toimiva Hotelli- ja ravintolamuseo kehittää parhaillaan toimintaansa kohti ainutlaatuista ruoka- ja juomakulttuurin foorumia. Uudistettu museo uusine palveluineen avattiin yleisölle lokakuussa 2021, museon 50-vuotisjuhlavuoden huipennukseksi. Parhaillaan museo on ehdolla Vuoden museoksi.

Osuuskauppa KPO on yksi tukijoista ja haluaa näin omalta osaltaan vaalia arvokasta toimialan perintöä. Osuuskauppa KPO perustettiin vuonna 1905 ensimmäiseksi osuuskaupaksi ja jo 1930- luvulta alkaen KPO:lla on ollut kahvilatoimintaa. ”Vuosikymmeninen saatossa KPO:n hotelli- ja ravintolaliiketoiminta on kasvanut ja kehittynyt ja tarjoaa entistä monipolisempia palveluita asiakasomistajille. Lisää uudistuksia on tulossa ja palvelutarjontamme tulee seuraavaksi laajenemaan merkittävästi Vaasassa kun suunnitteilla on Original Sokos Hotel Royal Vaasan täysimittainen uudistus lähitulevaisuudessa” kertoo toimialajohtaja Riku Asukas.

Hotelli- ja ravintolamuseon työkenttä kattaa koko Suomen, vaikka museo toimii fyysisesti Helsingissä. ”Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet tukijaksemme valtakunnallisesti toimivan S-ryhmän Matkailu- ja ravitsemiskaupan, ja että museon työtä lähtivät tukemaan myös alueosuuskaupat ympäri Suomen. Se on osoitus siitä, että työllämme on merkitystä valtakunnallisesti”, iloitsee museonjohtaja Anni Pelkonen.

Osuuskauppa KPO:lla on kaksi Sokos Hotellia toimialueellaan; Original Sokos Hotel Kaarle Kokkolassa ja Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasassa. Ravintoloita on Vaasassa, Kokkolassa sekä Ylivieskassa, yhteensä 18.

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin ja majoitus- ja ravitsemisalan erikoismuseo, jonka toiminta käynnistyi vuonna 1971 Hotelli- ja ravintolaopistosäätiön aloitteesta Hotelli- ja ravintolaopiston tiloissa Haagassa. Kaapelitehtaalle museo muutti vuonna 1993. Nykyisin museota ylläpitää Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö – Stiftelsen för Hotell- och restaurangmuseet sr. Museon toiminnan tueksi säätiö on perustanut 50-vuotisjuhlarahaston, johon voivat lahjoittaa niin yhteisöt, yritykset kuin yksityishenkilötkin. Lisätietoa juhlarahastosta, rahankeräysluvan tiedot sekä lahjoittajien listaus löytyvät museon kotisivuilta: www.hotellijaravintolamuseo.fi/juhlavuosi.

Lisätietoja:

Osuuskauppa KPO
Riku Asukas, toimialajohtaja