Osuuskauppa KPO luopuu Vaasassa Villa Sandvikenin ravintolatoiminnasta vuoden 2021 alussa


15.12.2020

Osuuskauppa KPO luopuu Vaasassa Villa Sandvikenin ravintolatoiminnasta vuoden 2021 alussa. Osuuskauppa KPO on toiminut vuokralaisena Vaasassa Villa Sandvikenis-sa vuodesta 2017 lähtien. Villa Sandvikenin omistaa Kiinteistö Oy Hietalahden Villa.

Villa Sandviken koki ison muutoksen 2016-2017 aikana, jolloin omistaja ja sekä vuokra-lainen ovat rakentaneet ja sisustaneet Villan sen nykyiseen kuntoon, mitä voi pitää mer-kittävänä kulttuuritekona omistajalta ja vuokralaiselta huomioiden Villan heikon kunnon ennen isoja muutostöitä ja kalustamista.

”Luopuminen liiketoiminnasta on luonnollisesti iso päätös, mutta tässä hetkessä keski-tämme omat resurssimme keskustan olemassa oleviin ravintoloihin ja Liisanlehdon Pris-maan tulevaan ravintolakokonaisuuteen. Vaasaan on tullut viime vuosina jopa parisen tuhatta ravintola-asiakaspaikkaa lisää sekä luonnollisesti koronakriisi on iskenyt rajusti myös Villaan, joka on ollut myös isojen tapahtumien, juhlien ja kokousten pitopaikka. Vuoden 2020 menetykset ovat yli 80% liikevaihdosta. Historiallinen Villa tulee kuitenkin jatkossakin olemaan merkittävä kokoontumis- ja juhlapaikka Vaasassa, vaikka tässä het-kessä meidän tiemme omistajan kanssa eroavatkin.” – toteaa toimialajohtaja Riku Asukas.

Lisätietoja:

Osuuskauppa KPO, toimialajohtaja Riku Asukas