Osuuskauppa KPO laajentaa sähköautojen latausverkostoaan


30.3.2021

Osuuskauppa KPO laajentaa sähköautojen latausverkostoa toimialueellaan. Uusia ABC-latauspisteitä on tulossa Vaasaan rakenteilla olevaan Prisma Liisanlehtoon sekä Ylivieskaan ABC Joutsentielle. Myös Kokkolassa Original Sokos Hotel Kaarleen on suunnitteilla latauspiste. Vaasassa Original Sokos Hotel Vaakunan asiakkaita palvelevat Toriparkin latauspisteet, joita on niin ikään tulossa lisää. Uusien latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa. KPO:lla on jo entuudestaan kattava sähköautojen latausverkosto Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan Prismojen, kuuden ABC-liikennemyymälän sekä S-market Isokyrön yhteydessä.

”Tuomme sähkölatauspisteitä sinne, missä asiakkaat muutenkin asioivat. Sähköautoilu eri muodoissaan on voimakkaassa kasvussa koko Suomessa, myös KPO:n toiminta-alueella. Ladattava sähköautokanta edellyttää myös nykyisen latausverkoston kehittämistä edelleen” KPO:n market-toimialajohtaja Antti Paananen kertoo.

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kaikki KPO:n uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat.

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle kertyy Bonusta.

Tulevaisuudessa asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttävät jo sadattuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut.

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

ABC-latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön. Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta.

Osuuskaupat sähköistämässä koko Suomen

Osuuskauppa KPO:n latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmä-tasoista hanketta. Osuuskauppojen tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Antti Paananen