Original Sokos Hotel Royal Vaasa uusiutuu täysin – tavoitteena rakentaa Suomen energiatehokkain Sokos Hotelli


22.9.2022

Osuuskauppa KPO on päättänyt tehdä merkittävän hotelli-investoinnin Vaasan keskustaan ja toteuttaa omistamiinsa Original Sokos Hotel Royal Vaasan kiinteistöihin laajan peruskorjauksen. Hovioikeudenpuistikon molemmilla puolilla sijaitsevat hotellirakennukset uudistuvat kahdessa vaiheessa vuosien 2023 ja 2024 aikana. Uudistus on vuosikymmeniin merkittävin investointi Vaasan matkailuinfrastruktuuriin ja sen tuloksena syntyy 40–50 uutta työpaikkaa.

Uudistustyön aloittamisen ajankohdaksi tavoitellaan vuodenvaihdetta ja kun työt käynnistyvät, siirtyy hotellin liiketoiminnan harjoittaminen Sokotel Oy:ltä Osuuskauppa KPO:lle. Kaikki hotellin työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Osuuskauppa KPO:lle. Uudistuksen aikana hotelli tulee kuitenkin olemaan toiminnassa, koska uudistustyöt tapahtuvat vaiheittain.

”Hotelliuudistuksen suunnittelussa yksi keskeinen tavoite on rakentaa Suomen energiapääkaupunkiin maan energiatehokkain Sokos Hotelli. Tämä mahdollistetaan toteuttamalla päälämmitysmuotona maalämpö, rakentamalla merkittävä aurinkovoimala sekä ottamalla jätevedestä energia talteen. Lisäksi kiinteistöjen talotekniikka uusitaan kokonaan”, kertoo kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

”Uudistuksen myötä Vaasan keskustaan rakentuu ajan hengessä oleva monipuolinen ja identiteetiltään energinen hotellikokonaisuus sisältäen entistä monipuolisempia palveluja ja ratkaisuja huonetyyppeineen niin työ- kuin vapaa-ajan matkustajalle. Kaupungin suurin hotelli, 285 huoneella sekä ravintola- ja kokoustiloineen, ottaa kiinteistöstä hotellikäyttöön myös lisää tiloja Hovioikeudenpuistikko 18 katutasosta sekä 2. kerroksesta. Tavoitteena on toteuttaa maakunnan mielenkiintoisin hotellikokonaisuus”, hehkuttaa toimialajohtaja Riku Asukas.

”KPO-konsernin näkökulmasta voidaan hotellihanketta kiinteistön hankintoineen, saneerauksineen ja energiainvestointeineen hyvin verrata kokoluokaltaan Liisanlehdon Prismaan, sillä erotuksella, että investointi toteutuu erittäin näkyvälle paikalle Vaasan kaupungin sydämeen. Vaasan talousalue on KPO:n suurin markkina ja Vaasan seudulle on pelkästään muutaman viimeisen vuoden aikana investoitu kaikille toimialoille yli 100 miljoonalla eurolla. Tämä kertoo vahvasta uskosta Vaasan kehitykseen myös tulevina vuosina” toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Riku Asukas
Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola
Toimitusjohtaja Kim Biskop