Original Sokos Hotel Royal Vaasa saa uuden elämän paikallisin voimin


18.1.2023

Osuuskauppa KPO on aloittanut Original Sokos Hotel Royal Vaasan uudistuksen. Hotelli tullaan remontoimaan lattiasta kattoon kahdessa vaiheessa. Töiden ensimmäinen vaihe on käynnistynyt hotellin torniosan tyhjennyksellä ja mm. väliaikaisen vastaanottotilan rakentamisella.

Vastaanotto ja hotellitoiminnot siirtyvät aluksi ns. Centralin puolelle. Hotelli pidetään avoinna uudistuksen ajan. Torniosan remontin valmistuttua noin vuoden kuluttua siirrytään remontoimaan Centralin puolta. Hotellihuoneet, ravintolatilat, aulatilat sekä saunaosasto puretaan raakapinnoille ja uudistetaan. Myös hotellin energia- ja talotekniikka uusitaan. Päälämmitysjärjestelmäksi vaihdetaan kalliolämpö ja hotelliin tulee jäteveden energian talteenottojärjestelmä sekä aurinkovoimala.

Mittava uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia. Pääasiassa paikallisten toimijoiden kanssa toteutettavan urakan työllistämisvaikutus alueella on noin 200 henkilötyövuotta. Hankkeen ensimmäisen vaiheen päätoteuttajana toimii WestGroup Oy Vaasasta, hotellihuoneiden uudistuksesta vastaa Vaasan Rakennuskorjaus Oy ja myös talotekniikan urakoitsijat ovat Vaasan seudulta.

”Pääosa suunnittelijoista ja rakentajista sekä hankkeen valvontaresursseista on Vaasan seudulta. Suunnittelutoimistot sisustus- ja palosuunnittelua lukuun ottamatta löytyvät 500 metrin säteellä hotellista. Lähtökohtamme on käyttää paikallisia toimijoita aina kun se on mahdollista” toteaa KPO:n kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

”Kohde on haastava ja mielenkiintoinen. Sen erityispiirre on työmaan sijainti ydinkeskustassa, joka luo tiettyjä vaatimuksia muun muassa työmaan tuotantoon ja logistiikkaan. Hankkeen jouhevan läpiviennin ratkaisee kaikkien osapuolien yhteishenki, jonka toimivuutta onkin testattu jo ennakkosuunnitteluvaiheessa. Hyvällä omallatunnolla voikin sanoa, että kaikilla on sama maali. On hieno olla mukana tällä porukalla alueen suurimmassa käynnissä olevassa hankkeessa” sanoo WestGroupin toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola.

Lisätietoja:
Osuuskauppa KPO, Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola
WestGroup Oy Ab, Toimitusjohtaja Toni Uusi-Pohjola