Original Sokos Hotel Royal Vaasa harjakorkeudessa


15.9.2023

Original Sokos Hotel Royal Vaasan uudistus on edennyt suunnitellusti harjannostajaisvaiheeseen. Hovioikeudenpuistikon molemmilla puolilla sijaitsevat hotellirakennukset uudistetaan kahdessa vaiheessa. Torniosan uudistus alkaa olemaan loppusuoralla ja sen jälkeen työt siirtyvät Hovioikeudenpuistikon toiselle puolelle. Kokonaisuudessaan mittavan uudistuksen rakennustyöt valmistuvat vuoden 2025 aikana.

Uudistuksen myötä Vaasan keskustaan rakentuu ajan hengessä oleva monipuolinen ja identiteetiltään energinen hotellikokonaisuus sisältäen entistä monipuolisempia palveluja ja ratkaisuja huonetyyppeineen niin työ- kuin vapaa-ajan matkustajalle. Hotellihuoneet, ravintolatilat, aulatilat sekä saunaosasto uudistetaan täysin. Uudistuksen valmistuttua Original Sokos Hotel Royalissa on 260 huonetta ja neljä ravintolaa.

Hotelliuudistuksen yksi keskeinen tavoite on rakentaa Suomen energiapääkaupunkiin maan energiatehokkain hotelli. Tämä mahdollistetaan toteuttamalla päälämmitysmuotona maalämpö, rakentamalla merkittävä aurinkovoimala sekä ottamalla jätevedestä energia talteen. Koko hotellin energia- ja talotekniikka uusitaan täydellisesti.

Mittava uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia. Pääasiassa paikallisten toimijoiden kanssa toteutettavan urakan työllistämisvaikutus alueella on noin 200 henkilötyövuotta. Tiettävästi tämä Royal on tällä hetkellä Pohjanmaan suurin työmaa. Hankkeen ensimmäisen vaiheen päätoteuttajana toimii WestGroup Oy Vaasasta, hotellihuoneiden uudistuksesta vastaa Vaasan Rakennuskorjaus Oy ja myös talotekniikan urakoitsijat sekä suurin osa suunnittelijoista Ab Polyplan Oy:n johdolla ovat Vaasan seudulta.

”Täytyy sanoa, että tässä on taikuri itsekin ihmeissään, kun selvisi että tämä on suurin investointi Vaasan alueen matkailuinfraan kymmeniin vuosiin ja tuo Vaasaan Maralle lähes puolensataa uutta työpaikkaa” toteaa Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Lisätietoja:
Osuuskauppa KPO
Kim Biskop, toimitusjohtaja
Mika Mikkola, kiinteistöjohtaja