Aino Kankaanpää, Felicia Backström, Fia Stenman, Elli Niemi, Alexander Ståhlberg ja Juho Alasaari ovat KPO:n Nuori Lupaus -stipendien saajat


6.6.2024

Aino Kankaanpää ja Juho Alasaari Laihialta, Alexander Ståhlberg Oravaisista sekä Felicia Backström, Fia Stenman ja Elli Niemi Vaasasta saivat tänä vuonna Osuuskauppa KPO:n Nuori Lupaus –stipendit. KPO:n Nuori Lupaus -stipendi on tarkoitettu alle 25-vuotiaille kansainväliselle huipulle tähtääville henkilöille tai ryhmille, jotka ovat kotoisin tai asuvat KPO:n toiminta-alueella. Stipendiä voi hakea urheilun, tieteen tai taiteen edustaja, jolla on selkeät tavoitteet ja päämäärät omalla alallaan. Stipendien yhteissumma oli tänä vuonna noin 5 000 euroa.

”Hakemuksia tuli tälle vuodelle ennätyksellinen määrä ja taso kokonaisuudessaan oli kaikkien aikojen kovin. Olemme ilahtuneita hakemusten määrästä vaikkakin se tekikin valinnasta entistäkin vaikeampaa. Moni lupaava nuori jäi tänä vuonna palkitsematta ja toivommekin, että he hakevat stipendiä lähivuosina uudestaan” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

Aino Kankaanpää on 18-vuotias pyöräsuunnistaja. Hän on menestynyt erinomaisesti sekä kotimaassa että kansainvälisissä kilpailuissa. Saavuttaen mm. MM-kilpailuissa kultamitalin.

Felicia Backström on 24-vuotias cheerleader Vaasasta. Hän on saavuttanut jo kolme MM-kultamitalia ja yhden MM-hopeamitalin ja yhden MM-pronssimitalin. Tavoitteena hänellä on voittaa neljäs MM-kultamitali.

Fia Stenman on 18-vuotias kilpauimari. Hän on moninkertainen Suomenmestari ja hän kuuluu nuorten maajoukkueeseen. Tulevana kesänä hän edustaa Suomea EM-kilpailuissa Liettuassa. Pitkän tähtäimen tavoitteena hänellä on osallistua Olympialaisiin vuonna 2028.

Elli Niemi on 20-vuotias cheerleader. Hän urheillut SM-tasolla jo kymmenen vuotta ja MM-tasolla neljä vuotta. Hän kuuluu maajoukkueeseen ja on ollut mukana voittamassa MM-kultaa kaksi kertaa. Tälle kaudelle hänet valittiin seurajoukkueensa kapteeniksi.

Alexander Ståhlberg on 22-vuotias hiihtäjä. Hän on saavuttanut jo useita nuorten Suomen mestaruuksia, kolme MM-mitalia ja kaksi Pohjoismaiden mestaruus hopeaa. Tavoitteet hänellä on korkealla.

Juho Alasaari on 21-vuotias seiväshyppääjä. Viime vuosi oli Juholle menestyksekäs; hän voitti sekä EM-kultaa että SM-kultaa. Tämän kauden tavoitteena hänellä on mm. Pariisin Olympialaisten finaalipaikka.

Stipendin hakuohjeet ja stipendin aiemmin saaneet löytyvät osoitteesta: https://osuuskauppakpo.fi/nuori-lupaus/

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Biskop